Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide

TV jaunā sezona: vēl šokējošāk, vēl atklātāk

© Publicitātes foto

Pagājušajā nedēļā rudenīgos laika apstākļos ar pasākumu Daugavas krastā savu jauno rudens sezonu atklāja Tet telekanāli STV Pirmā! un 360TV.

Ērkšķi būs vēl asāki

Telekanālu saturs šosezon kļūs ne tikai «plašāks un daudzkrāsaināks», bet arī, saucot lietas īstajos vārdos, šokējošāks. Pirmām kārtām tas attieksies uz raidījuma Caur ērkšķiem uz… jauno sezonu - jau no sanākušo dalībnieču kolorītā vizuālā izskata var noprast, ka šis sociālais projekts būs vēl skandalozāks. Šoreiz ar ekspertu palīdzību piepildīt ilgi lolotus sapņus un rast pamatu jaunai dzīvei centīsies 11 grūtībās nonākušas sievietes, kuras šoreiz pretī pārmaiņām dosies nevis iekārtojušās ērtā mājoklī, bet gan... kemperos. Tā nu ceļojumā pa Latviju dāmas iepazīs ne tikai sevi un jaunās kolēģes, bet arī gūs vērtīgas atziņas no satiktajiem līdzcilvēkiem, pierādot, ka viņas ir īstas cīnītājas un gatavas jaunam dzīves sākumam. «Arī es baidījos, vai netiks eskalētas nepieņemamas lietas, vai, uzkurinot skatītāju interesi, mēs nepāriesim uz muļķībām. Varu visus nomierināt - nē, tā nenotiks!» solīja šova vadītājs Jānis Bukums. «Saglabājies pamata uzstādījums - parādīt, kā iespējams mainīt savu dzīvi. Iesākumā gan bija grūti, vienā brīdī man pat šķita, ka bezcerīgi, taču pēkšņi notika lūzumi, kas mani personīgi tik ļoti pārsteidza, ka sāku pat pārdomāt arī pats savu dzīvi - varbūt kaut ko nepieciešams mainīt. Acu priekšā pieauguši cilvēki restartējās, apdeitojās, nokačāja jaunās programmas un palika par pavisam citiem cilvēkiem.» Trīs sezonās cauri ērkšķainajam šovam izgājušas 30 meitenes, no kurām, pēc Jāņa aprēķiniem, kāda trešā daļa radikāli mainījušas savu dzīvi. Protams, ir arī sliktie piemēri, tostarp viena no šova dalībniecēm mirusi no narkotiku pārdozēšanas, bet vēl vienu pievārēja veselības problēmas. «Bet tas nav jāskatās kontekstā ar šo sociālo projektu,» norādīja Jānis. «Nevajag mēģināt palīdzēt cilvēkiem, kuri nevēlas, lai viņiem palīdz, vajag palīdzēt tiem, kuri to lūdz. [Pēc šī šova] ir noiets tikai pirmais sagatavošanās posms pārmaiņām, un dalībnieces vismaz teorētiski ir tām gatavas, taču tālākais jau atkarīgs no viņām pašām.»

Jaroslavam savs šovs

Sezonas šokējošākais jaunums gan laikam būs realitātes šovs Slavenības. Bez filtra, kas pirmizrādi piedzīvos jau septembrī. Skandalozais modes blogeris Jaroslavs Barišņikovs, kurš šobrīd kardināli mainījis tēlu, šovā būs redzams kopā ar savu draugu Kārli un runās par to, kāpēc viņiem ir svarīgi legalizēt savas attiecības. Savukārt šovu zvaigzne, kas sevi uzskata arī par dzejnieci, Magone Burka atklās, ar kādām grūtībām jāsaskaras jaunai ģimenei, atgriežoties dzimtenē. «Pie skatītājiem nonāks trīs pavisam privāti attiecību stāsti par atpazīstamu personību ģimeņu priekiem, bēdām un problēmām. TV kameras ik dienu sekos līdzi viņu gaitām, tāpēc viss, kas būs redzams ekrānā, notiks bez filtra - tie būs īsti notikumi un patiesas emocijas,» sola TV pārstāvji.

Atklātas sarunas un tēmas

Savukārt jau šonedēļ, attiecīgi otrdien un trešdien, sezonu atklās divi sevi jau gana labi apliecinājuši raidījumi - vakara sarunu šovs sievietēm Starp mums runājot un autorraidījums Sieviete. Personīgi. Abus vieno tas, ka tos vada žurnāliste Daina Jāņkalne, abos pazīstamas personības atklāti runā par notikumiem savā dzīvē, apspriež aktualitātes un/vai diskutē par nozīmīgām tēmām. Tā kā šie raidījumi ekrānos redzami jau ceturto gadu, saprotams, ka personības tajos mēdz atkārtoties. «Komerctelevīzijā ir svarīgi, lai kadrā parādītos atpazīstamas sejas, tāpēc arī cilvēki raidījumos atkārtojas, taču - ja mēs ar tevi satiktos kaut vai četras reizes gadā, mēs taču varētu katru reizi atrast kaut ko citādāku, par ko parunāt, vai ne? Gluži tāpat ir ar tiem atpazīstamajiem cilvēkiem,» oponē Daina. «Ja ar piekasīgu aci seko mediju izklaidējošā žanra sadaļai, tad var pamanīt, ka ir viena cilvēku daļa, kas tajā rotē un atkārtojas. Lielākoties tie ir tādi, kas vai nu dara kaut ko ļoti šokējoši aplamu, vai tādi, kuriem tiešām ir, ko teikt. Mūsu gadījumā šie cilvēki nav raidījumos tāpēc, ka darītu kaut ko satriecoši aplamu, un tāpēc visi uz viņiem skatītos ar ieplestām acīm - tie vienmēr ir cilvēki, kuru pieredze rada jaunus secinājumus un kurus ir interesanti klausīties. Starp mums runājot ir raidījums, kurā saviesīgā veidā aprunājamies ar cilvēkiem, kuri pie mums ir atnākuši ciemos. Protams, varam jau reklamēt, ka ciemiņi ir līdz sirds dziļumiem atklāti, bet patiesībā šie cilvēki uzvedas kā forši, gaidīti, mīļi svinību viesi, kuri vai nu jūtas labi, un mums sanāk interesanta un abpusēji ieinteresēta saruna, vai arī rodas tāda viesību epizode, ka kāds pēkšņi nav omā, vai arī viņam nepatīk mūsu piedāvātā tēma. Rezultātā ikviens atklājas tikai līdz tai robežai, līdz kurai viņš vēlas to darīt, bet, ja tas ir noticis savstarpēji ieinteresētā atmosfērā, tad visi pēc tam ir apmierināti un laimīgi. Savukārt Sieviete. Personīgi ir pavisam cits formāts - tas ir dzelžainā tēmas rāmī ielikts raidījums. Mēs necenzējam un nemēģinām komentēt raidījumu viesus tādā «balts/melns» vai «pareizs/nepareizs» līmenī. Ir ļoti dažāda pieredze un ļoti dažādi viedokļi, un, kad visi šie viedokļi montāžas ceļā satiekas raidījumā, tad viss sastājas savā kārtībā. Katram, kas to skatās, pašam izveidojas konkrētā aina.»

Uz koferiem

Atklātību sola arī divi jauni 360TV šovi - Četri uz koferiem un Grēcīgā Amerika. Pirmajā no tiem kolorītas slavenības, kuras nekad iepriekš nav ceļojušas kopīgi, - aktrise Evija Skulte, multimākslinieks Kašers, dziedātāja Olga Rajecka un vēl kāds - ļausies jautrai avantūrai. «Lai arī intereses un vēlmes katram ceļotājam atšķirīgas, naudas maciņš šajā dēkā četrotnei būs viens, bet uzdevums vēl izaicinošāks - ceļabiedri jāpārsteidz ar patiešām neaizmirstamu izklaides programmu,» ar oktobrī gaidāmo šovu iepazīstina TV pārstāvji, uzdodot retorisku jautājumu: «Kā sadzīvos un kopīgu valodu atradīs tik atšķirīgās personības?» Lūk, tas nudien būs interesanti - sieviete ar raksturu Olga Rajecka, mūždien minisvārkos un augstpapēdenēs esošā Evija Skulte un no skapja iznākušais Kašers… Savukārt Grēcīgā Amerika, kas ēterā parādīsies jau septembra sākumā, ir skandalozā režisora Mika Ozoliņa veidotais šovs. Tajā viņš sola «iebraukt dziļāk» un parādīt īsto Ameriku jeb, konkrētāk, tās karstāko un grēcīgāko štatu Kaliforniju. Miks iekulsies neprātīgās avantūrās, dosies uz saldo puišu rajonu, iepazīsies ar jaunumiem intīmpreču veikalā, paviesosies Harley Davidson servisā, saplūksies ar karstasinīgām meitenēm, kā arī atklās līdz šim nezināmus faktus par savām un savu bijušo sirdsdāmu attiecībām, tostarp par pagātnes grēkiem visai radošā veidā centīsies atvainoties savai bijušajai draudzenei Elīnai Fūrmanei.