Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide

Vērts apmeklēt! Komēdija, melodrāma, alkas un spēles

© Publicitātes foto

No piektdienas līdz svētdienai, no 9. līdz 11. augustam, Rīgā viesosies Liepājas teātris, lai Dailes teātrī parādītu četrus iestudējumus.

* 9. augusta vakarā tiks rādīta režisora Ģirta Šoļa veidotā muzikālā komēdija Biļete uz Tranaju, kas tapusi, par pamatu ņemot Roberta Šeklija darbu. Tā ir zinātniskā fantastika, sava veida eklektiska koķetērija starp dažādiem teātra mākslas žanriem.

Lomās: Kaspars Kārkliņš, Egons Dombrovskis (Liepājas teātra 112. sezonas skatītāju aptaujā atzīts par labāko aktieri), Ilze Jura, Armands Kaušelis, Viktors Ellers, Signe Dancīte, Edgars Pujāts, Sandis Pēcis un Pēteris Lapiņš. Komponists - Mikus Frišfelds.

* 10. augustā Dailes teātra skatuvi pārņems sieviešu enerģija, jo tiks rādīts Federiko Garsijas Lorkas lugas Bernardas Albas nams iestudējums, kuram režisors Viesturs Meikšāns devis žanrisko apzīmējumu «alkas un spēles». Pēc vīra nāves Bernardas Albas namā tiek pasludinātas sēras. Viņas meitas ir pakļautas mātes noteiktajiem likumiem, kontrolei un dzelžainajai kārtībai. Kad vecākajai meitai tiek dota iespēja saderināties, Bernardas nama pamati sāk šķobīties - tos šķoba gan māsu savstarpējās nesaskaņas, gan mīlestība pret māsas līgavaini, kas mostas vairākās no viņām.

Lomās: Inese Kučinska, kura par Bernardas Albas lomas atveidojumu nominēta 2018./2019. gada Spēlmaņu nakts balvai nominācijā Gada aktrise, Anda Albuže (Liepājas teātra 112. sezonas skatītāju aptaujā atzīta par labāko aktrisi otrā plāna lomā), Laura Jeruma vai Madara Krživeca (Liepājas universitātes 2. kursa studente), Agnese Jēkabsone (Liepājas teātra 112. sezonas skatītāju aptaujā atzīta par labāko aktrisi), Elza Gauja, Samira Adgezalova, Karīna Tatarinova, Pēteris Lapiņš un Viktors Ellers.

Starp citu, Viestura Meikšāna veidotā izrāde Bernardas Albas nams Liepājas teātra skatītāju aptaujā atzīta par trešo veiksmīgāko 112. sezonas izrādi. Pirmās divas - Valtera Sīļa iestudējumu Liepāja - Latvijas galvaspilsēta un Dž. Dž. Džilindžera izrādi bērniem Polianna - jābrauc skatīties uz Liepāju.

* 11. augustā Dailes teātrī būs iespējams noskatīties divus iestudējumus.

Mazajā zālē pa dienu un vakarā tiks rādīta Bernarda Sleida melodrāma Nākamgad tai pašā laikā Sergeja Ščipicina režijā. Tas ir stāsts par Džordžu (Kaspars Kārkliņš un Sandis Pēcis) un Dorisu (Agnese Jēkabsone un Laura Jeruma vai Everita Pjata-Gertnere), kuri, ieraugot viens otru, nespēj pretoties iekārei, par spīti tam, ka abi ir precējušies ar citiem cilvēkiem. Šī viena vakara sakars pāraug tikšanās reizēs 24 gadu garumā, kad abi, kā norunāts, tiekas reizi gadā - vienā un tajā pašā datumā, vienā un tajā pašā vietā. Teātris neiesaka iestudējumu skatītājiem līdz 14 gadu vecumam!

Savukārt Lielajā zālē tiks rādīta Dž. Dž. Džilindžera iestudētā Dereka Benfīlda komēdija Paldies tev, draudziņ! ar Egonu Dombrovski galvenajā - TV šova vadītāja Patrika Samnera - lomā. Patriks Samners pamazām sācis zaudēt savu zvaigznes statusu, bet, lai atgūtu popularitāti, savā dzīvoklī sarunā tikties ar producentu Regu. Kā jau komēdijā ierasts, it kā ikdienišķo situāciju sarežģīs fakts, ka producents, kuram ir ārkārtīgi augsti tikumības standarti, Patrika dzīvoklī uz dīvāniņa ieraudzīs neatvairāmi skaistu sievieti, labi zinot, ka TV šova vadītāja sieva atrodas Parīzē...

Pārējās lomās: Viktors Ellers, Signe Dancīte, Gatis Maliks, Ilze Jura, Anete Berķe vai Karīna Tatarinova.