Salacgrīvā sākas festivāls "Positivus"; policija sola strādāt aktīvi

© F64

Šodien un rīt Salacgrīvā norisināsies festivāls "Positivus", kur kā galvenie mākslinieki uz festivāla lielajām skatuvēm uzstāsies grupas "Disclosure", "The 1975", "Underworld" un "Royal Blood".

ritu roka duetam "Royal Blood" šis būs pirmais koncerts Baltijā. Savukārt britu elektronikas zvaigznes "Underworld" šogad svin 25 gadu jubileju.

Uz festivāla galvenās skatuves - "Main Stage" - uzstāsies "The 1975", "Underworld", "Royal Blood", "Superorganism", "Emma Jean Thackray", "Elderbrook", "Disclosure" ar DJ setu, "Dennis Pashkevich Funk Therapy Collective" un "Daddy Was A Milkman".

Uz festivāla otrās lielākās skatuves - "Lāčplēsis Stage" - varēs dzirdēt Ansi, Ivanu Dornu, "Ewert and The Two Dragons", "Cut Copy", "Husky Loops", "Adam Naas", "The Coco'nuts", "Kautkaili", "Bezgalībiešus", "Rick Feds", "Very Cool People", "Neon Saturdays", "Carousel", "Makree", kā arī čellisti un dziesminieci Madaru.

Uz "Piena Svētki Stage" uzstāsies pašmāju mākslinieki "Sūdi", "The Bad Tones", Edavārdi, Viņa, "Riga Reggae", "Kapelmeistars Group", Kristīne Prauliņa un "The Soulful Crew", "Mur", Brīvrunu projekts, "Nastavševs/ Lubbennikov". Katra vakara izskaņā deju ballīti piedāvās DJ duets "Gribam Būt Dīdžejas" un "Diski Pļaski", bet abu festivāla dienu ieskaņā par labu garastāvokli rūpēsies improvizācijas teātri.

Šovasar festivāla apmeklētājiem būs baudāma arī jauna skatuve - "Teritorija X", uz kuras varēs dzirdēt "Adroit", "Tony", "Alisher Sherali", "Chilayz", "Max Merola", "Aldee", "Misha", "Barseghian" un "Upfade" dīdžejus.

Tāpat festivāla "Positivus" laikā piedāvās plašu filmu programmu, kuru veidos Latvijas Kultūras akadēmijas studentu radītās īsfilmas, kā arī citi latviešu un ārzemju režisoru darbi.

Valsts policija (VP) Salacgrīvā notiekošā festivāla "Positivus" laikā pastiprināti uzraudzīs satiksmes drošību un to vai apmeklētāji nelieto narkotikas.

Arī šogad policija festivāla laikā strādās pastiprinātā režīmā, lai nodrošinātu sabiedrisko kārtību un drošību.

Lai gan būtiski ceļu satiksmes ierobežojumi nav paredzēti, policija aicina uz festivālu doties laicīgi, kā arī rēķināties ar iespējamām neērtībām un sastrēgumiem.

Valsts policija aicina festivāla apmeklētājus ievērot apsardzes darbinieku prasības un sadarboties ar festivāla rīkotājiem un policistiem.

Tāpat policija aicina pasākuma apmeklētājus atturēties no apreibinošo vielu lietošanas. Policija festivāla laikā rūpīgi sekos tam, vai netiek lietotas vai realizētas narkotikas. Šim procesam palīdzēs piesaistītie policijas kinologi.

Valsts policija aicina festivāla apmeklētājus parūpēties arī par mantu drošību, neatstājot bez uzraudzības somas un citas personīgās mantas. Īpaši policija aicina uz pasākumu neņemt vērtīgas lietas.

Arī šogad festivālā darbosies arī policijas pazaudēto un atrasto mantu punkts.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.