Arī Rīgā notiks Bavārijas festivāla "Oktoberfest" svinības

© SCANPIX

Sākusies biļešu tirdzniecība uz Bavārijas festivāla "Oktoberfest" svinībām Rīgā, kas notiks šā gada 13.septembrī, informēja Vācijas-Baltijas Tirdzniecības kameras preses un sabiedrisko attiecību vadītājs Andrejs Mēters.

Viņš informēja, ka "Oktoberfest" Rīgā desmito reizi organizē Vācijas-Baltijas Tirdzniecības kamera. Pasākumā otro gadu pēc kārtas par mūziku gādās bavāriešu grupa no Minhenes "Harthauser Musi". Tāpat būs iespēja piedalīties tradicionālās "Oktoberfest" atrakcijās.

Biļetes var iegādāties oficiālajā mājaslapā "oktoberfest.lv" vai biļešu tirdzniecības vietnē "ekase.lv". Cenā ir iekļauta ieejas maksa un viens dzēriens - puslitrs alus vai glāze vīna.

Tāpat iespējams rezervēt VIP galdu astoņām personām, kurām visa vakara gaitā būs pieejams alus, vācu vīni un atspirdzinoši dzērieni neierobežotā apmērā. Cenā iekļauta arī apkalpošana pie galda, bavāriešu ēdieni, piparkūku sirdis, grauzdētas mandeles un laimes rata kuponi.

Papildus "Oktoberfest" mājaslapā iespējams iegādāties kuponus, kas pasākumā kalpos kā apmaksas līdzekli papildu ēdienu un dzērienu iegādei, kā arī dalībai laimes rata izlozē. Kuponus būs iespējams iegādāties arī pasākuma vietā.

Šogad "Oktoberfest" Rīgā notiks 13.septembrī arhitektūras un mediju centrā "H2O", Durbes ielā 4. Pasākums sāksies plkst.19. Savukārt 14.septembrī festivāls turpināsies Viļņā, Lietuvā, bet 20.septembrī - Tallinā, Igaunijā.

Gadu no gada "Oktoberfest" Minhenē, Vācijā, uzņem miljonus apmeklētāju. Svētku pirmsākumi nav saistīti ar alus dzeršanu, bet gan ar karaļa Ludviga I un princeses Terēzes kāzām 1810.gadā. Kāzas nolemts rīkot citādākas nekā citas šāda veida svinības tajā laikā un tās 12.-17.oktobrim norisinājās ar zirgu sacīkstēm. Gadu vēlāk tika nolemts, ka svinības jāatkārto. Tā kā svētki vairs netika rīkoti par godu kāzām, bija nepieciešams jauns organizators. Šo lomu uzņēmās Bavārijas lauksaimniecības apvienība, lai parādītu savas spējas. Vairāku desmitu gadu laikā "Oktoberfest" kļuva tāds, kāds tas pazīstams arī mūsdienās. 1881.gadā ieviestas grila mājiņas, stendi, karuseļi, viesmākslinieku uzstāšanās. Lielā pieprasījuma dēļ tolaid mazās alus teltis tika paplašinātas, tajās varēja uzbūvēt skatuves, kur spēlēt mūziķiem.

Izklaide

Cīrihes kinofestivāls (ZFF) ceturtdien paziņoja, ka ir atteicies no plāniem publiski izrādīt Krievijas režisores, Kremļa propagandas kanāla "Russia Today" ilggadējās sadarbības partneres Anastasijas Trofimovas propagandas filmu "Russians at war" ("Krievi karā"), kā iemeslu minot "drošības apsvērumus".

Svarīgākais