Grupas "Ļeņingrad" līderis Šnurs apprecas bez lamuvārdiem

Bijušais grupas Ļeņingrad līderis, skandalozais krievu rokmūziķis Sergejs Šnurovs jeb Šnurs sestdien apprecējies ar žurnālisti Jeļenu Mozgovoju, un, kā raksta laikraksts Kommersant, kāzas vismazāk atgādinājušas kārtīgu rokzvaigžņu tusiņu. Šnurs, kura dziesmu tekstos dominē lamuvārdi, bijis neierasti kluss un pieklājīgs, viesu bijis maz, un pasākums noritējis ģimeniskā atmosfērā.

Sanktpēterburgas pilsētas dzimtsarakstu nodaļā Šnurs un līgava, kuru draugi dēvē par Matildi, ieradušies nevis lepnā limuzīnā, bet pavisam parastā Subaru automašīnā, turklāt nodaļa atšķirībā no citiem gadījumiem, kad precas slavenības, šajā dienā reģistrējusi arī parasto mirstīgo kāzas. Mūziķis bijis skaidrs kā bāreņa asara, jokojies, žestikulējis, smējies, lepni demonstrējis kastīti ar laulības gredzeniem, bet žurnālistiem parādījis smagās mūzikas piekritēju iecienīto žestu – kazu. Tiesa, pavisam bez neliela huligānisma Šnurs nav izticis – līgavaiņa pušķīti viņš piestiprinājis tieši pie bikšupriekšas.

Liecinieks no līgavaiņa puses bijis Sanktpēterburgā pazīstamais teātra režisors Vasīlijs Barhatovs, viesu vidū bijuši producents Vasīlijs Meļņikovs, somu aktieris Ville Hāpsalu ar kundzi un futbola komentētājs Vasīlijs Utkins. Par lielāko jautrību gādājis V. Barhatovs, kurš nepārtraukti jokojies un pat mazliet aizkaitinājis ceremonijas vadītāju, kurai licies, ka pasākumam pietrūkst svinīguma.

Kāzu neoficiālā daļa notikusi restorānā Parks, taču gaidāmie alkohola plūdi izpalikuši. Jaunais vīrs aprobežojies ar mohito mērenās devās, sieva – ar šampanieti, un vienīgi V. Hāpsalu un V. Utkins, kā jau īstiem vīriem pienākas, mazliet "uzēduši šņabīti", vēsta Kommersant, īpaši uzsverot, ka visa pasākuma laikā no tā dalībniekiem nav dzirdēts neviens kārtīgs lamuvārds. Jāatgādina, ka grupas Ļeņingrad laikos (tagad S. Šnurovam ir jauns projekts ar nosaukumu Rubļ) dziedātājs bija izpelnījies skandālista un nepārspējama dzērāja slavu.

Izklaide

Profesionālā Eiropas bērnu un jauniešu filmu asociācija (ECFA) apbalvojusi režisora Reiņa Kalnaeļļa pilnmetrāžas animācijas filmu "Telmas ideālā dzimenīte", kas piedzīvoja pasaules pirmizrādi 29.starptautiskajā bērnu un jauniešu filmu festivālā "Schlingel", Vācijā, aģentūru LETA informēja Nacionālā kino centra pārstāve Kristīne Matīsa.

Svarīgākais