Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide

Cik lielā alkohola reibumā var sēsties pie stūres citās pasaules valstīs

© F64 Photo Agency

Jūs tikko rezervējāt ceļojumu, par kuru vienmēr esat sapņojis. Esat izplānojis savumaršrutu, pasūtījis nomas auto un Jums ir pilnībā viss, kas nepieciešams, lai maksimāliizbaudītu šīs brīvdienas. Bet vai esat aizdomājies par dzeršanas-braukšanas likumiem valstīs, kuras plānojatapmeklēt un to, cik lielā mērā alkohola koncentrācija asinīs var pārkāpt noteikto ierobežojumu?

Alkohola lietošanas noteikumi, kā arī likumīgie dzeršanas-braukšanas ierobežojumi katrāvalstī ievērojami atšķiras, atstājot tūristus neaizsargātus no pamatīgām soda naudām vaipat cietumsodu, ja tiek pārkāpts noteiktais ierobežojums. Līdz ar to, nepārzinot konkrētāsvalsts likumu, var nākties atvadīties no ievērojamas naudas summas.vDiscoverCarHire.com​ pētījumā tika konstatēts, ka alkohola koncentrācijas asinīs (BAC)vierobežojumi var tik ļoti atšķirties, ka dažkārt pat braucot pāri robežai var nejaušipārsniegt noteikto normu.

●Ja ceļojat pa Indijas subkontinentu, Pakistānai, Nepālai un Bangladešai ir nullestolerance, savukārt kaimiņvalsts Indija pieļauj 0,03% alkohola koncentrāciju asinīs.

●Dzērumā braucot pa Persijas līča valstīm, tūristiem var rasties lielas problēmas- lai gan viesnīcās alkohols bieži vien ir pieejams, Saūda Arābija ir pilnībāaizliegusi alkoholu, savukārt Katara un Apvienotie Arābu Emirāti ir noteikušinulles toleranci.

●Skotijā ir zemāks legālais ierobežojums nekā Anglijā - šķērsojot robežu, atļautārobežvērtība samazinās no 0,08% BAC uz 0,05%.Sods par noteiktā ierobežojuma pārkāpšanu var būt gan naudas izteiksmē, ganrezultēties ar vadītāja apliecības atņemšanu vai pat cietumsodu.

●Ja Dienvidāfrikā braucot pie stūres atrodaties alkohola reibumā, jūs var ieslodzītcietumā līdz pat sešiem gadiem.

●Zviedrijā alkohola lietošanas ierobežojums ir par 0,02% mazāks — pieķertieautovadītāji, kas ir pārsnieguši noteikto ierobežojumu, cieš no pamatīga sodaun līdz sešiem mēnešiem atrodas ieslodzījumā.

●Ja atrodaties Malaizijā un esat notiesāts par braukšanu alkohola reibumā, arījūsu laulātais\ā var tikt ieslodzīts - pat tad, ja viņš/a tajā laikā neatradāsautomašīnā!Dažās valstīs vispār ​nav​ ierobežojumu - tomēr Jūs joprojām varat tikt apcietināts parnevērīgu un bezatbildīgu auto vadīšanu.

●Barbadosā nav ierobežojumu attiecībā uz alkohola koncentrāciju asinīs - tomēršajā valstī var sodīt par nevērīgu auto vadīšanu.

●Tiem, kas vēlas piedzīvojumus Āfrikā, Togo nav dzeršanas-braukšanasierobežojumu. Savukārt šķērsojot tuvējās Ganas robežu,dzeršanas-braukšanas ierobežojums ir 80mg alkohola uz 100ml asiņu.

●Māršala salās vietējo iedzīvotāju vidū nav ierobežojumu, un braukšana alkoholareibumā ir salīdzinoši populāra, īpaši nedēļas nogalēs. Dažās valstīs likumīgais ierobežojums bieži vien ir samazināts, īpaši tad, ja esattālbraucējs vai gados jauns vadītājs - turklāt arī sodi var būt smagāki.