Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide

RECENZIJA: Marhils un draugi "Brīnišķīgā satikšanās"

© Publicitātes foto

Komponista Ulda Marhileviča jaunais dziesmu cikls ar Guntara Rača vārdiem – ne pirmais šādas radošās sadarbības auglis. Ierakstā piedalījušies Jāzepa Mediņa Rīgas 1. Mūzikas kolas zēnu koris un diriģents Romāns Vanags, solisti Antra Stafecka un Gints Grāvelis, kā arī instrumentālā grupa. “Tas ir stāsts par draudzību viena cilvēka mūža garumā. Par pašu galveno, kas mūsu dzīvēs notiek, par liktenīgu satikšanos un par draudzību, kura pāraug patiesā mīlestībā. Stāsta vidū ir šķiršanās un aizbraukšana no Latvijas, bet viss beidzas laimīgi, un abi galvenie dziesmu cikla varoņi atkal satiekas turpat, kur pašu pirmo reizi,” par dziesmu ciklu un tās saturu stāsta Guntars Račs.

Minētais radošais tandēms kopīgas dziesmas sacer jau no 80. gadu beigām, bet dziesmu ciklus korim un solistiem raksta kopš 2014. gada, kad klajā nāca pirmais lielais kopdarbs “Gaismas atgriešanās”, kurš pēc tam izskanēja arī XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku noslēguma koncertā. Tam sekoja dziesmu cikli “Iedomājies” un “Tiltiem pāri”. Jauno dziesmu ieraksts notika studijā “G.E.M.” sadarbībā ar producentu Ediju Gņedovski.

PAR. Jūtams, ka kora zēniem šī programma patīk - it īpaši dziesma “No visām debess pusēm”, kas tiek izpildīta ar pamatīgu sparu, bet tas ir pats svarīgākais. Priekš aktiera Grāvelis ir labs dziedātājs (piemērs - “Mācies sagaidīt”), un, kas pats labākais, nemaz neatgādina dziedošo aktieru cunfti. Padzirdot soloģitāras treļļus, gandrīz lieki pētīt disku, kurš tad to spēlē - protams, ka Jānis Kalniņš. CD albuma bukletā atrodami arī dziesmu vārdi un pievienoti dziesmu instrumentālie pavadījumi, kas noteikti iepriecinās vokālo ansambļu un koru vadītājus.

PRET. Par šo albumu labāk spriest koru mūzikas cienītājiem, Vai bērnu mūzikas pazinējiem. Vai kādam citam. Vai jebkuram.

Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu “Randoms”.