Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Izklaide

Latviju prestižajā "Wacken" festivālā pārstāvēs daugavpilieši

© Publicitātes foto

Nedēļas nogalē klubā “Melnā Piektdiena” risinājās smagās mūzikas grupu konkurss “W. O. A. Metal Battle”, kurā noskaidrojās, kurš būs tiesīgs pārstāvēt mūsu valsti augustā Vācijā notiekošajā festivālā “Wacken Open Air”.

Apkopojot žūrijas vērtējuma un klausītāju balsojuma rezultātus, tika noskaidrots, ka sīvā cīņā uzvarējusi un uz Eiropā lielāko un prestižāko metālmūzikas festivālu “Wacken Open Air” augusta sākumā šoreiz dosies “viking folk metal” brigāde “Varang Nord” no Daugavpils. Tā tikai par trīs punktiem apsteidza grupu “Māra”, turklāt izrādījās, ka noteicošais bijis tieši klausītāju vērtējums, jo žūrijas balsis sadalījās līdzīgi. Turklāt arī trešās vietas ieguvēji “Terror Activator” no “Māras” atpalika tikai par punktu.

Šoreiz “Metal Battle” konkursa Latvijas finālā bija sapulcējušies tiešām spēcīgi pretendenti - uz kopējā fona ārā krita tikai grupa “Lust’N’Dust”. Mazliet vairāk gan tika gaidīts no grupām “Mindesign” un “Stagnant Project”, toties šo nelielo vilšanos ar uzviju kompensēja vakara atklājums - grupa “Hypervert”, no kuras nākotnē var gaidīt lielas lietas. Kas attiecas uz labāko trijnieku, “Terror Activator” spēlēja enerģisku “speed/thrash”, kas acīmredzami paņēma publiku, “Māras” trumpis bija pati atraktīvā vokāliste Māra Lisenko, kā arī ģitārista Denisa Meļņika un bundzinieka Alberta Medņa (abi spēlē arī grupā “Trendkill Method”) profesionālās paraugstundas, tomēr “Varang Nord” skanējums bija daudz piesātinātāks, un arī publikai tas patika vairāk. Šī grupa izveidota 2014. gadā, tās līderis ir vokālists/ģitārists ar skatuves vārdu Wolf, tomēr redzamākā pārstāve un nenoliedzami lielākais daugavpiliešu trumpis ir harizmātiskā akordeoniste Aļona - “metāla Ksenija Sidorova”.

Kā pastāstīja konkursa organizators Vladimirs Kravčenko jeb Estragons, ik gadu šāda veida “Metal Battle” pasākumos visā pasaulē noskaidro 30 dalībniekus, kas dosies uz “Wacken Open Air”, cīnīties par apmeklētāju atzinību un iespējām tikt pie vērtīga līguma ar kādu ierakstu kompāniju. Saprotams, ka gribētāju braukt uz Vāciju ir krietni vairāk, tāpēc katru gadu kādai no valstī nākas šo konkursu izlaist - pērn tā bija arī ar Latviju, un tā tam vajadzēja būt arī šogad, taču lielā festivāla rīkotāji sazinājušies ar mūsējiem un piedāvājuši iespēju startēt šajā pasākumā arī šogad, no kā Latvija, protams, nav atteikusies.

Aptuveni 80 kilometru attālumā no Hamburgas esošajā Vakenas pilsētiņā (tās iedzīvotāju skaits nesasniedz pat 2000) notiekošais “Wacken Open Air” šogad risināsies no 1. - 3. augustam. Parasti to apmeklē 75 000 - 80 000 cilvēku.