Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Izklaide

RECENZIJA: Carousel "Sketches Of Sleepless Nights"

© Publicitātes foto

Latvijas pārstāvju Eirovīzijas dziesmu konkursā “Carousel” debijas EP jeb minialbums ar piecām dziesmām, tostarp eirovīzisko “That Night” – šķiet, pāris nedēļas par vēlu, labāk tam būtu bijis dienasgaismu ieraudzīt šī konkursa norises pašā karstumā, bet labāk vēlu, nekā nekad. Svinot albuma iznākšanu, grupa šovasar plāno koncertus pa visu Latviju, kuru datumi un norises vietas tiks izziņoti, tiem tuvojoties.

“Šis albums ir “Carousel” pirmā pieredze kopā komponējot mūziku, šis ir bijis radošs, spontāns un interesants process. Esam priecīgi par gala rezultātu un vēlamies pateikties mūsu producentam Aleksandram Volkam, kurš ļoti palīdzēja un pilnībā iedziļinājās mūsu mūzikā, to iemūžinot ierakstā,” tā grupas vokāliste Sabīne Žuga. “Albuma nosaukums atspoguļo gan laiku, kad tika rakstītas dziesmas, gan maģisko diennakts tumšo daļu, par kuru stāsta albuma skaņdarbi. Tas ir kā ceļojums no krēslas līdz rītausmai, kad apstājas laiks un ir tikai mirklis.” Jāatgādina, ka bez Sabīnes šajā grupā spēlē arī ģitārists Mārcis Vasiļevskis, kontrabasists Staņislavs Judins un bundzinieks Mareks Logins.

PAR. Viegla, liega un relaksējoša mūzika, pie kuras atpūsties pēc nogurdinošas darba dienas. Protams, vislabāk paliek atmiņā “franciskā” “That Night”, no tās daudz neatpaliek arī “Little Monster”. Noskaņu mūzika rāmiem vakariem pie vīna glāzes.

PRET. Mjā, kā lai tā smalkjūtīgāk izsakās… Protams, viss iespēlēts profesionāli, bet šeit absolūti nav, pie kā piesiet ausi. Piemēram, albumu ievadošā dziesma “Dawn” - tā ir pilnīgi nekāda, neaizķer un nav skaidrs, ko ar to gribēts pateikt, kādai klausītāju grupai tā piedāvāta. Līdzīgi ir arī ar citiem gabaliem. Interesanti, kā “Carousel” domā pierunāt cilvēkus doties uz koncertiem?! Silts ieteikums - pārāk ietilpīgas zāles nevajadzētu rezervēt…