Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide

Sestdien Ādažos vērienīgi svinēs Gaujas svētkus

© Pixabay

Rīt, 1.jūnijā, Gaujas svētkos Ādažos ikviens varēs baudīt daudzveidīgu izklaides programmu diennakts garumā.

Pusnaktī virs Vējupes būs vērojams unikāls gaismas strūklaku šovs. Uz ūdens sienas vairāku metru augstumā projicēsies vēsturisks stāsts par Ādažiem no vissenākajiem laikiem līdz mūsdienām. Svētku viesus un ādažniekus priecēs arī kabrioletu parāde, ekstrēmais motošovs, NBS militārās bruņutehnikas izstāde un mazo bundzinieku samits. Tāpat Ādažos tiks svinēta Mikrofona aptaujas 50 gadu jubileja kopā ar komponistiem Mārtiņu Braunu un Jāni Lūsēnu, un mūziķiem - Ievu Kerēvicu, Aiju Vītoliņu, Andri Ābelīti, Borisu Rezņiku, Olgu Rajecku, Viktoru Lapčenoku, Žoržu Siksnu, Gunti Veitu, Nauri Puntuli, Adrianu Kukuvasu, Jāni Paukštello, Mārtiņu Ruski, Ievu Sutugovu, Āri Ziemeli, “Oranžo meiteņu trio” un citiem lieliskiem māksliniekiem.

Svētku laikā tiks prezentēta īpašā “Ā-dažu” pica, kuru Ādažiem radījis kulinārijas blogeris Pipars kopā ar lieliskajiem Pica Lulū meistariem. “Pica Lulū tieši šogad svin 25 gadu jubileju, tāpēc ir jo īpašs prieks radīt ko jaunu, unikālu un ļoti garšīgu Ādažiem, kur pašā centrā atrodas viena no mūsu 17 picērijām,” atzīst Pica Lulū vadītājs Elmārs Tannis.

Bez jaunās, īpašās “Ā-dažu” picas nogaršošanas, svētku viesiem būs iespēja iegūt arī jaunas un garšīgas zināšanas Grila skolā, kārtīgi izdejoties zumbas ritmu pavadībā un izdziedāties dziesmu duelī kopā ar Baibu Sipenieci-Gavari, Marhilu un Normundu Jakušonoku. Pati jaunākā paaudze varēs baudīt aizraujošas atrakcijas bērnu pilsētiņā, kā arī apciemot poniju Guzvelu, ko zoodārzam “Dzīvo sapņu dārzs” dāvājusi Kanādas Bruņoto spēku Paplašinātās klātbūtnes kaujas grupa Latvijā. Svētkos uzstāsies Bermudu divstūris, Kriss Noa (Chris Noah), Ralfs Eilands, Kristīne Prauliņa, Very cool people, deju ansamblis “Daiļrade”, Latvijas Nacionālās operas solisti Baiba Renerte un Juris Jope īpašā performancē “Ziedu duets” un grupa “Bad Habits”.

Svētkos gaidāmas nozīmīgas izmaiņas satiksmes organizācijā. 1.jūnijā no plkst. 6.00 līdz plkst. 18.00 tiks slēgta centrālā novada iela - Gaujas iela - posmā no tirgus laukuma (Pirmajā ielā) līdz tiltam pār Gauju uz Kadagu. Savukārt 1. jūnijā no plkst. 18.00 līdz 2.jūnija plkst. 6.00 Gaujas iela būs slēgta posmā no Attekas ielas līdz tiltam pār Gauju uz Kadagas ceļu. Pietura “Ādažu centrs” (Gaujas ielā) tiks pārcelta uz pieturu “Ādaži. Maxima” (Pirmajā ielā), savukārt pietura “Skola” Gaujas ielā tiks pārcelta uz pieturu pie Ādažu vidusskolas (Ādažu Sporta centrs).

1.jūnijā no plkst. 6.00 līdz 18.00 satiksmei būs slēgta arī Attekas iela no Gaujas ielas līdz Saules ielai un Vējupes iela no Vītolu ielas līdz Gaujas ielai. Šajā pašā laikā (01.06. no 6.00 līdz 18.00) pilnībā būs slēgts arī satiksmes rotācijas aplis Pirmās un Gaujas ielas krustojumā, kā arī tirgus laukums. Viesi aicināti novietot savus auto Rīgas gatvē ielas labajā pusē posmā no Draudzības ielas līdz Gaujas ielai, kā arī Gaujas ielā 3.

Sabiedriskais autobuss maršrutos Nr.6821, 6822, 6842 un 6855 kursēs pa Draudzības, Podnieku, Krastupes un Gaujas ielām. Izmaiņām sabiedriskā transporta kustības laikos no 1.jūnija plkst.6.00 līdz 2.jūnija plkst.6.00 aicinām sekot līdzi tīmekļvietnē www.ekspressadazi.lv.