Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Izklaide

RECENZIJA: Mac DeMarco "Here Comes The Cowboy"

© Publicitātes foto

Kanādiešu dziedātājam, komponistam un multiinstrumentālistam Makam DeMarko vajadzētu būt vēl svaigā latvju mūzikas mīļotāju atmiņā – pērn oktobrī viņš uzstājās koncertzālē “Palladium”.

“Nebeidzama enerģija uz skatuves, teicama humora izjūta un spēja būt pašam ir tās īpašības, ar kurām visbiežāk tiek raksturots šis unikālais kanādiešu dziesminieks un multiinstrumentālists,” tā šo neordināro mūziķi toreiz pieteica koncerta organizatori.

Tiesa, tad šis puisis kāpa uz skatuves, lai atrādītu savu pēdējo albumu “This Old Dog” (tas tika izdots 2017. gada maijā), bet nu varam neklātienē novērtēt viņa pēc skaita sesto studijas ripuli, ko viņš atkal ir iespēlējis un iedziedājis lepnā vientulībā. Kritiķu atsauksmes - kaut kur starp četrām (“NME”) un divām (“The Independent”) zvaigznēm, precīzākais vērtējums laikam būtu trīsarpus balles (kā “Rolling Stone”). Kopumā 13 dziesmu. “Mūsu laikos cilvēki jūk prātā. Visi palikuši traki. Ir interesanti iedomāties kādu, kurš vienkārši kaut kur laukos brauc ar savu zirgu. Vienkārša dzīve fermā. Mani tas nomierina,” sava diska nosaukumu un arī tā saturu raksturo DeMarko.

PAR. Ļoti mierīgs un apcerīgs ieraksts, DeMarko atkal pierādījis, ka spēlē tikai to, ko pats vēlas, nevis to, ko prasa popindustrijas konjunktūra. Šķiet, labākais epitets ir padevies “Rolling Stone” kritiķim, kurš šīs dziesmas nodēvējis par “meditatīvām, vientulīgām un ietiepīgi izolētām”, bet to radīto noskaņu par “tādu pat, kāda rodas, 45 minūtes glaudot kaķi”. Albumā iekļauto materiālu vislabāk raksturo meditatīvā tituldziesma, kurā bez teksta “Here Comes The Cowboy” nekā cita arī nav. Izcelšanas vērtas ir “Choo Choo” ar pajolīgo dziedājumu un stilīgo ģitāru, kā arī “Baby Bye Bye”, jo… tā šo albumu noslēdz. Starp citu, albums iekļuvis Amerikas Top 10.

PRET. Nekā īpaša. Šo albumu var klausīties, šo albumu var neklausīties, nekas jūsu dzīvē no tā nemainīsies.

Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu “Randoms”.