Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Izklaide

Pirmoreiz Latvijā uzstāsies amerikāņu stouneri "Elder"

© Publicitātes foto

Jelgavas "Melno Cepurīšu balerijā" trešdien, 29. maijā, pirmo reizi Latvijā ar neparastu koncertu viesosies "stoner rock" grupa "Elder" no ASV.

Bostoniešu trio “Elder” radušies vien 2006. gadā, taču oriģinālā skanējuma dēļ spēja pievērst sev pastiprinātu uzmanību jau ar savu debijas albumu "Elder" (2008). Grupa spēlē psihedēliskā un progresīvā roka sajaukumu ar pamatīgu “stoner” un “doom” roka piemaisījumu, bet vokālista balss atgādina Oziju Osbornu (ierakstos, “dzīvajā” ir sliktāk).

Tās kontā ir četri pilnie albumi, no kuriem pēdējais - "Reflections Of A Floating World" - tika izdots 2017. gadā. Starp citu, prestižais žurnāls "Rolling Stone" sava 2017. gada metāla albumu topā to ierindojis piektajā vietā. “Elder” dziesmas bieži vien sasniedz pat 12 minūšu ilgumu, tāpēc nav jābrīnās, ka albumos ir vien piecas vai sešas kompozīcijas. Jelgavas koncertā “Elder” sola nospēlēt kaut ko arī no topošā diska, ko plānots izdot jau šogad. Grupas sastāvs jau no pašiem pirmsākumiem saglabājies nemainīgs: Niks DiSalvo (vokāls, ģitāra), Džeks Donovans (basģitāra) un Mets Kouto (bungas). Koncerta īpašu sola darīt arī līdzi paņemtais grupas vizuālists Adrians Deksters. Latvijā šī blice viesosies pirmoreiz.