Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide

VĒRTS APMEKLĒT. Ķermeņa, prāta un dvēseles līdzsvaram

ATRODI SAVU LĪDZSVARU – ar šādu vadmotīvu 1. un 2. jūnijā Jūrmalā notiks 1. Starptautiskais funkcionālo treniņu, pilates un pašizaugsmes lekciju pasākums Sirdspuksti/Heartbeat, kur pirmā diena būs veltīta funkcionālajiem treniņiem, bet otrā – pilates metodei © Publicitātes foto

Sestdien un svētdien, 1. un 2. jūnijā, Jūrmalā (viesnīcā Lielupe By Semarah Hotels) notiks 1. Starptautiskais funkcionālo treniņu, pilates un pašizaugsmes lekciju pasākums Sirdspuksti/Heartbeat, kas veltīts līdzsvaram starp ķermeņa, prāta un dvēseles vajadzībām.

Tā ietvaros dalībnieki varēs iepazīties ar efektīviem veidiem, kā atrast visaptverošu līdzsvaru ikdienas dzīvē, straujā dzīves tempa, stresa un informācijas piesātinātības pilnajā laikmetā sabalansējot ķermeņa, prāta un dvēseles vajadzības.

Divu dienu pasākuma ietvaros notiks lekcijas, nodarbības un meistarklases, kas paredzētas plašam interesentu lokam - kvalitatīvu treniņu, veselīga dzīvesveida popularizēšanas un praktizēšanas entuziastiem un domubiedriem: profesionāļiem - fitnesa un sporta treneriem, veselības sporta speciālistiem, sporta skolotājiem, fizioterapeitiem, deju pedagogiem, ārstniecības personām, kā arī sporta klubu, veselības grupu un ārstnieciskās vingrošanas klientiem, veselīga dzīvesveida entuziastiem un ikvienam, kuru interesē sevis kā vispusīgas personības attīstīšana.

Dalībniekiem būs iespēja iepazīties ar dažādiem funkcionālo treniņu veidiem (Eiropā un ASV populārajām Roberta Štainbahera funkcionālo treniņu programmām bodyART, deepWORK, BAXross) un pasaulslaveniem pilates virzieniem, ko pārstāvēs piecas starptautiskās skolas no ASV un Lielbritānijas (Alan Herdman Pilates, Michael King Pilates, Lolita’s Legacy Pilates, Balanced body Pilates un Polestar Pilates), kā arī paplašināt redzesloku, apmeklējot pašizaugsmes lekcijas par uzturu, ķermeņa veselību, personības harismu un izdegšanas risku novēršanu.

Pasākums vienkopus pulcēs 18 treneru un lektoru no septiņām valstīm: pirmo reizi Latvijā būs iespēja sastapt augstākā līmeņa profesionāļus - treniņu sistēmu izveidotājus, starptautisku skolu vadītājus, mācībspēkus un lektorus - no Baltijas valstīm, kā arī no Vācijas, Ungārijas, Lielbritānijas, Ukrainas un Krievijas. Tāda profesionāļu komanda divu dienu veselības veicināšanas pasākumā Latvijā vēl nav bijusi.

Viņu vidū būs arī pilates meistars Alans Herdmans no Lielbritānijas, starptautiskās pilates skolas dibinātājs un vadītājs, populāro grāmatu The Pilates Directory (2004), The Gaia Busy Person's Guide to Pilates (2003) un Pilates: Creating the Body You Want (1999) autors, kurš, neskatoties uz savu cienījamo vecumu, joprojām vada apmācības pilates mācībspēkiem, strādā savā studijā, pasniedz meistarklases deju skolās un pilates studijās visā pasaulē. Viņa ierašanās Latvijā būs milzu sensācija.

«Mūsdienu aizņemtības laikmetā par galveno vērtību ir kļuvis laiks. Mēs vēlamies, lai, apmeklējot Heartbeat, katrs dalībnieks iegūst sev nepieciešamo - kādam tā būs profesionālās kvalifikācijas celšana, iegūstot jaunas idejas un iedvesmu pie leģendāriem treneriem, bet kādam tā būs iespēja izrauties no ikdienas darbu virpuļa, lai izbaudītu dažādus profesionālus treniņus un pašizaugsmes aktivitātes un divās dienās atrastu savus treniņu veidus, kas aizrauj un iedvesmo,» saka pasākuma rīkotāja, Latvijas bodyART skola vadītāja un MyFitness trenere Anita Rezevska, aicinot ikvienu apstāties ikdienas skrējienā un uzdāvināt sev Heartbeat pauzi, lai spētu sadzirdēt savu sirdi.

«Labai pašsajūtai nevajg daudz - blakus darbam, ģimenes rūpēm un uzturam atrodiet sev piemērotu kustību veidu, savu treneri, savu mūziku un savu apzinātu atpūtu! Regulāras aktivitātes ar prieku, iedvesmojoties no cilvēkiem un lietām, kas jūs aizrauj, ir īstā atslēga. Ja padarīsiet to par dzīvesveidu, ikdiena iegūs pavisam citas krāsas!» apsola Anita Rezevska, fitnesa trenere ar 17 gadu praktiskā darba pieredzi (no 2001. gada sporta klubos Vētra, Reaktors, F1, City fitness, pēdējos gados - fitnesa klubu tīklā MyFitness).

Pasākumu Sirdspuksti/Heartbeat, kas sevī apvieno gan ķermeņa izvingrošanu, gan garīgās veselības stiprināšanu, rīko Latvijas bodyART skola un studija Pilates room sadarbībā ar Michael King pilates un Rīgas Stradiņa universitātes Pedagoģiskās izaugsmes centru.