Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide

Latvijā koncertēs psihedēliskie zviedri "Spiral Skies"

© Publicitātes foto

Ar diviem koncertiem, 24. maijā Jelgavas “Melno Cepurīšu Balerijā” un 25. maijā Liepājas “Fontaine Palace”, savas tūres ietvaros pie mums viesosies zviedru psihedēliskā roka apvienība “Spiral Skies”. Šie būs pirmie divi un pagaidām vienīgie grupas koncerti Baltijas valstīs.

Zviedru psihedēliskā roka apvienība “Spiral Skies” dibināta 2014. gadā Stokholmā, un pašlaik tiek uzskatīta par aktuālāko zviedru rokmūzikas apvienību. Grupas skanējums sevī ietver rokmūzikas elementus no vairākām desmitgadēm, uzsvaru liekot uz 70. gadu beigu daļu.

Dziesmās pārsvarā apdziedāti maģiski rituāli, okultisms un dažādas ar burvestībām saistītas parādības un norises, ietverot to visu noslēpumainā psihedēliskā roka plīvurā. Grupas lielākie trumpji ir fascinējošā un harizmātiskā dziedātāja Frīda, savdabīgais “ne no šis planētas” roka skanējums, grupas noslēpumainais tēls un dinamiskās uzstāšanās.

Pērn pavasarī leibla “AOP Records” aizgādā grupa laida klajā debijas albumu “Blues For A Dying Planet”, gūstot pozitīvu kritiķu un klausītāju novērtējumu visā pasaulē. Albumam sekoja neskaitāmi koncerti un uzstāšanās festivālos gan Zviedrijā, gan citviet Eiropā. Martā klajā nāca grupas jaunais singls “Cult” 7”, kurš gan tika izdots ierobežotā tirāžā - 300 kopijas, turklāt vinila formātā. Tas liek domāt, ka drīzumā var gaidīt no grupas jaunu pilna izmēra albumu.