Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Izklaide

RECENZIJA: Lena "Only Love, L"

© Publicitātes foto

Atkal pielavījies ikgadējais Eirovīzijas dziesmu konkurss, un šajā laikā bieži vien tiek atmiņā pārcilāti iepriekšējo gadu uzvarētāji, uzprasoties uz jautājumu – nez, ko viņi dara tagad?! Lūk, vāciete Lēna Meijere-Landrūta jeb vienkārši Lēna, 2010. gada eirokonkursa uzvarētāja, kas toreiz pārējos satrieca pīšļos un putekļos ar savu dziesmu “Satellite”. Pēc uzvaras viņa nesnauda, uzreiz izdodot debijas albumu “My Cassette Player”, ar ko tika Vācijas topa pirmajā ailē un guva labus panākumus arī Zviedrijā, Šveicē, Austrijā un citās valstīs. 

Kopš tiem laikiem par viņu it kā nekas nebija dzirdēts, taču tas laikam tikai mūsu platuma grādos - pirms mēneša klajā nāca Lēnas piektais studijas albums. Pēc debijas ripuļa izdotie albumi “Good News” (2011), “Stardust” (2012) un “Crystal Sky” (2015) bijuši stabila Vācijas Top 3 vērtība, un izņēmums nav arī šis albums. Protams, mērogi vairs nav tie, bet Eirovīzijas uzvarētāji, ar retiem izņēmumiem, jau nekad nav gāzuši kalnus un nonesuši zvaigznes no debesīm.

Kopumā 13 dziesmas (plus viena bonusā), ieturētas neesošajā Eirovīzijas formātā, tikai krietni pieaugušāka popa variantā - Lēnai taču tūlīt būs jau 28 gadi, nav vairs nekāda eirotīne… “Es gribēju albumu, kuru varētu saukt par Savu Albumu,” klāsta Lēna. “Bet līdz tam man vajadzēja paņemt nelielu pauzi, lai tiktu galā ar sevi, un saprastu, kurp es gribu doties. Šis laiks bija svarīgs, un tagad man ir vēl lielāks prieks dalīties ar klausītājiem ar visu, kas šajā laikā ir noticis.”

PAR. Gluži lietojams albums. Vienkāršs, sirsnīgs un neuzbāzīgs pops, kur var atrast daudz ko interesantu un uzmanību piesaistošu. Piemēram, personīgā albuma ievadošā dziesma “Dear L”, radiostacijām draudzīgā “Thank You” vai balādiskā un Eirovīzijai derīgā “Love”. Taču negaidīti ausīs visvairāk iekrīt “Don’t Lie To Me” - enerģisks un dejojams hits, kam īstā vieta būtu klubos. Lēnas interesantais balss tembrs arī nekur nav zudis, mūzika ir pietiekami interesanta utt. - šis Eirovīzijas produkts ir pierādījis savu dzīvotspēju arī pēc konkursa!

PRET. Nekā īpaša jau te nav, šāda veida albumi katru dienu iznāk desmitiem un top simtiem. Ierindas popmūzikas produkcija, kas derīga vietējam (šajā gadījumā - Vācijas) tirgum, jo cilvēkiem visās pasaules malās taču patīk klausīties savējos.