Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide

RECENZIJA: Raimonds Pauls un Andris Bērziņš "Es šonakt sēdēšu uz jumta"

© Publicitātes foto

Šajā albumā iekļauts ducis jaunu Maestro dziesmu ar Leona Brieža un Guntara Rača vārdiem. Ierakstā piedalījies arī pats komponists, ieskaņojot visas klavieru partijas. Bungas iespēlējis Māris Briežkalns, basa partijas - Andris Grunte, bet ģitāru - Jānis Bērziņš. Ierakstīts Latvijas Radio studijā. "Man šķiet, ka pēdējā laikā dziedošie aktieri ir mazliet pieklusuši, un es atcerējos par Andri, kurš vienmēr ir bijis viens no spēcīgākajiem dziedošajiem aktieriem,” skaidro Raimonds Pauls. 

Ierakstā piedalījies arī otrās sezonas “X-Faktorā” atzinību guvušais meiteņu vokālais ansamblis “Radio trio”. “Domāju, ka tas ir labs līmenis, ko viņas demonstrē. Iespējams, nākotnē es varētu uzticēt viņām arī kādu solo numuru,” labu nākotni meitenēm sola Maestro. Balstoties uz šajā albumā iekļauto skaņu materiālu, sagatavota arī jauna koncertprogramma. “Tās ir dziesmas par mūžīgām vērtībām - par mīlestību, par dzīves izjūtām. Koncertos papildināsim to ar dzejas lasījumiem, tur būs Šekspīrs, Rainis, Ziedonis, Peters un citi dižgari,” informē Andris Bērziņš. Tuvākais koncerts būs 15. maijā Rundāles pilī, bet lielākais - 27. augustā Dzintaru koncertzālē.

PAR. Ja pie albuma ierakstīšanas ķeras šādi sava žanra smagsvari, tad nav šaubu, ka rezultāts būs savā jomā izcils, un klausītāji šo darbu godam novērtēs. Notestēšanai kā primārās var ieteikt dziesmas “Es šonakt sēdēšu uz jumta”, “Klauni” un sprigano “Uzsmaidīs liktenis”. Starp citu, “Radio trio” nudien demonstrē teicamu sniegumu, meitenes ir viens no šī albuma stūrakmeņiem.

PRET. Maestro saka, ka “pēdējā laikā dziedošie aktieri ir mazliet pieklusuši” - labi vien ir, nav nekādas vajadzības reanimēt “mūžīgos unisonus” un tamlīdzīgas aktierības. Neviens mēs nepaliekam jaunāki, pat Andris Bērziņš ne…