Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide

Nedēļas nogalē Latvijā viesosies glemrokeris Adam Bomb

© Publicitātes foto

Šo sestdien, 11. maijā, Liepājas klubā "Fontaine Palace" un 12. maijā Rīgā, klubā "Republika", uzstāsies glemroka ģitāras virtuozs Adam Bomb.

Amerikāņu mūziķis Adam Bomb, īstajā vārdā Adams Brenners, uzstājas kopš 1979. gada, kad viņš ar kopā savu bērnības draugu, vēlāko slavenās “heavy metal” grupas "Queensrÿche" solistu Džofu Teitu izveidoja apvienību "Tyrant", iesākumā spēlējot citu rokgrupu dziesmu kaverversijas.

Vēlāk Adams kā ģitārists pievienojās grupai "TKO”, taču jau 1982. gadā devās uz Losandželosu, lai pretendētu uz ģitārista vietu slavenajā glemroka grupā "Kiss”, Holivudā dalot dzīvokli ar Džefriju Izbellu, kurš labāk pazīstams kā Izijs Stradlins - vienu no "Guns N’Roses” dibinātājiem. "Kiss” savā sastāvā Adamu gan neuzņēma un, sekojot sava kaimiņa, tagadējā "Kiss” ģitārista, Tomija Taijera ieteikumam, puisis dibināja pats savu kolektīvu un pieņēma pseidonīmu Adam Bomb.

Savu pirmo albumu Adam Bomb izdeva 1985. gadā, tas tika ierakstīts kopā ar bundzinieku Čaku Rafu un nu jau bijušo "AC/DC” basģitāristu Klifu Viliamsu. Gadu gaitā Adam Bomb kolektīvā pabijuši daudzi pazīstami vīri, piemēram, Billija Aidola sastāva bundzinieks Gregs Gersons, "Riot V” basģitārists Fils Feits, "Aerosmith” ģitārists Džimmijs Krespo, Elisa Kūpera un "Foreigner” taustiņnieks Alans Seintdžonss un citi. Pēdējā laikā viņš muzicē kopā ar basistu Aienu Hokinsu un buņģieri Ralfu Mičelu, kuri zināmi vien kā sesiju mūziķu. “Ņemot vērā mūziķa ilgo un daudzpusīgo karjeru, Adam Bomb vienlīdz labi jūtas gan uz lielu festivālu, gan uz mazāku klubu skatuvēm un allaž sniedz eksplozīvu, enerģisku un līdz kaulam rokenrolā balstītu šovu,” sola organizatori.