Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide

"Melno Cepurīšu Balerija" svinēs ar zviedriem

© Publicitātes foto

Šomēnes savu devītā gada pastāvēšanu ar četriem koncertiem svinēs roka fanu iecienītais Jelgavas klubs “Melno Cepurīšu Balerija”. No tiem pirmais būs nākamajā trešdienā – 15. maijā.

Pirmajā no jubilejas koncertiem uz skatuves kāps pamatīga metālmūzikas trīsvienība - zviedru “stoner doom/sludge metal” grupa “Suma”, šī stila pašmāju līdzinieki “Saturn’s Husk”, kā arī latvju “folk doom” apvienība “Druun”.

No šī trio kā galvenie jeb “hedlaineri” tiek pieteikti “Suma” - 2001. gadā izveidota grupa no Malmes, kas jau neskaitāmas reizes ar koncertiem izbraukājusi Eiropu, kā arī pabijusi kopīgā tūrē pa štatiem ar "Unerthly Trance". Grupas kontā ir četri albumi: „Suma” (2003) , „Let The Churches Burn” (2006), „Ashes” (2010) un „The Order Of Things” (2016), stilistiski šos zviedrus bieži vien salīdzina ar tādām blicēm kā "Kyss" , "Yob" , "Zoroaster" un "Dark Budha Rising". Savukārt „Saturn's Husk” šobrīd ir spēcīgākā pašmāju grupa “sludge/doom” žanrā, izdevusi divus albumus un šobrīd briest trešajam.

Ne mazāku interesi varētu radīt mīklainie “Druun”, kas, paveroties tās sastāvā, dēvējama teju par supergrupu - Ervīns Francs (“Catalepsia”), Jānis Krivāns (“Protean”, “Urskumug”), Imants Vovers (ex“Grindmaster Dead”, “Skyforger”, “Diseim” u.c.) un vēl pāris mūziķu. Šis būs viņu pirmais koncerts, otrais plānots festivālā “Zobens un Lemess”.

“Melno Cepurīšu Balerijas” deviņgades svinības turpināsies ar vēl vairākiem koncertiem - „Spiral Skies” (Zviedrija, psihedēliskais roks), „Elder” (ASV, “stoner metal”) , „Mongol” (Kanāda, “folk metal”) un Arturs Skutelis (hiphops). „Ļoti daudz kas vēl jāizdara, tāpēc svinības nosacītas - bez salūtiem, tortēm, bet ar labiem koncertiem. Mēs strādājam, jūs atpūšaties,” teic Balerijas Kultūras ministrija - tā sevi piesaka kluba aktīvisti.