Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Izklaide

Latvijā ar koncertu atgriežas "Hammond B3" ērģeļu meistars Resnigs

© Publicitātes foto

8. maijā Ādažu Kultūras centrā notiks koncerts ”Raphael Wressnig & Latvian Groove”, klausītājiem piedāvājot aizraujošu blūza, soulmūzikas un fanka programmu.

“Hammond B3” ērģeļu spēles meistars austrietis Rafaēls Resnigs dažādos sastāvos izdevis 19 solo albumus, bet kā sesiju mūziķis piedalījies pat vairāk nekā 40 ierakstos.

Prestižais džeza žurnāls "DownBeat" viņu ir pieckārt (!) nominējis gada labākā ērģelnieka titulam, Resnigs uzstājies klubos un festivālos visās pasaulē, tajā skaitā "New Morning" Parīzē, "Buddy Guy's Legends" Čikāgā, "A-Trane" Berlīnē, "Birdland" Vīnē, "Puistoblues" Somijā, "Passions Festival Cognac" Francijā, "Veneto Jazz Festival" Itālijā, Dubajas Džeza festivālā u.c.

“Rafaēls Resnigs ir ekstra klases mūziķis. Profesionālus “Hamond” ērģeļu spēles meistarus pasaulē var saskaitīt uz pāris roku pirkstiem un viņš ir viens no tiem! Izmantojiet iespēju dzirdēt viņa spēli koncertā,” aicina ģitārists Aivars Hermanis.

2012. gadā Resnigs uzstājās Siguldas Blūza festivālā, izveidojot grupu "Raphael Wressnig & Latvian Groove", kurā pulcēja mūsu bundzinieku Arti Orubu, saksofonistu Gintu Pabērzu un ģitāristu Jāni Kalniņu. Par šīs trijotnes meistarību jautājumi nerodas: Oruba pamatdarbs ir Latvijas Radio bigbendā, taču viņš sevi apliecinājis daudz un dažādos projektos teju visos iespējamos mūzikas stilos; Pabērzs palicis atmiņā jau no „Time After Time“ laikiem, bet pēdējā laikā dzirdams Intara Busuļa “Abonementa Orķestra” sastāvā; Jānis Kalniņš jeb Johnny Hill spēlējis kopā ar Pitu Andersonu, bijis grupu Latvian Blues Band u.c. sastāvā, bet šobrīd ir viens no pieprasītākajiem ierakstu sesiju ģitāristiem Latvijā.

"Raphael Wressnig & Latvian Groove" ir uzstājušies Lietuvā un Igaunijā. 2017. gadā grupa uzstājās izpārdotā koncertā Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars", bet koncerts Ādažos mūziķu aizņemtības dēļ šogad būs vienīgais Baltijā.