Grupas "Cosmos" dalībnieka vadīts koris gūst panākumus koru konkursā Itālijā

Grupas "Cosmos" baritons un kora "Maska" mākslinieciskais vadītājs un diriģents Jānis Ozols atgriezies Latvijā no 49. starptautiskā "Seghizzi" koru konkursa Itālijā, Gorīcijā, kur pirmoreiz konkursa pastāvēšanas vēsturē ieguvis līdz šim vēl nebijušu balvu kā talantīgākais jaunais diriģents.

Par to aģentūru LETA informēja kora "Maska" menedžere Laura Jēkabsone.

Ozols ir Babītes jauniešu kora "Maska" dibinātājs. Arī šajā konkursā koris pierādīja savu augsto dziedājuma kvalitāti, iekļūstot "Grand Prix" izcīņā starp sešiem labākajiem konkursa koriem, kas pārstāvēja dažādas pasaules valstis - Japānu, Dienvidkoreju, Kanādu, Filipīnas, Ungāriju, Poliju u.c.

Neskatoties uz dažādām grūtībām un neveiksmēm, kuras korim nācās pārvarēt ceļojuma un konkursa laikā, piemēram, mājās tika aizmirsti instrumenti tautas mūzikas programmai, koris "Maska" turējās godam un ir pārvedis mājās zelta un sudraba medaļas polifonās mūzikas un folkloras mūzikas kategorijās.

"Maska" saņēmusi arī visadažādākos piedāvājums gan dalībai konkursos Beļģijā un Filipīnās, gan arī jauno itāļu komponistu kompozīciju pirmatskaņojuma tiesības.

Šis ir kora desmitais pastāvēšanas gads, kas sola muzikāliem jaunumiem pieblīvētu atlikušo darba sezonas daļu, pirmā kora CD iznākšanu, kurā būs dzirdami jauno latviešu komponistu Riharda Zaļupes un Andra Sējāna jaundarbu pirmatskaņojumi, kas veltīti speciāli korim, un neaizmirstamus kora desmitās jubilejas koncertus lielākajās Latvijas pilsētās.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.