Pasaules bagātākajam cilvēkam šķiršanās izmaksājusi 36 miljardus dolāru

© Reuters

Pasaules bagātākais cilvēks Džefs Bezoss oficiāli šķīries no sievas Makkenzijas, un, pēc Forbes aplēsēm, tas viņam izmaksājis aptuveni 36 miljardus dolāru.

Par 1993. gadā noslēgtās laulības šķiršanu (pāris izaudzinājis četrus bērnus) tika paziņots šā gada janvārī, un formalitāšu kārtošana nav prasījusi tik ilgu laiku, kā to prognozēja dzeltenā prese. 55 gadus vecais Džefs un 48 gadus vecā Makkenzija ir spējuši saglabāt cieņpilnas un labas attiecības, par ko liecina kaut vai fakts, ka tieši Dž. Bezosam izrakstīta pilnvara balsojumam ar 4% kompānijas Amazon akciju, kas tagad pārgājušas viņa šķirtās sievas īpašumā.

AP norāda, ka šī ir pasaulē dārgākā šķiršanās prāva, pārliecinoši apsteidzot mākslas darbu tirgotāja Aleka Vildensteina šķiršanos no sievas Žoslēnas, kuras rezultātā bijusī laulātā draudzene saņēma 3,8 miljardus dolāru.

Savukārt Forbes norāda, ka atzītā rakstniece M. Bezosa tagad ir uzskatāma par trešo bagātāko sievieti pasaulē - viņu apsteidz vien L’Oreal īpašniece Fransuāza Betenkūra un viena no Walmart īpašniecēm Elisa Voltone. Savukārt paša Dž. Bezosa kapitālu vērtība pašlaik nokritusies nedaudz zem 100 miljardu dolāru atzīmes. Reuters atgādina, ka šķiršanos izraisīja Dž. Bezosa romāns ar bijušo Fox televīzijas raidījumu vadītāju Lorinu Sančesu, par ko bija uzzinājis tabloīds National Enquirer, kas, pēc Dž. Bezosa sacītā, mēģinājis viņu šantažēt. Interesanti, ka tikai dienu pēc Bezosu pāra oficiālās šķiršanās pieteikumu 14 gadu ilgušās laulības šķiršanai tiesā iesniegusi arī L. Sančesa.

Izklaide

Enerģiskā pašmāju grupa “Have No Heroes”, kuras pārstāvji sevi pieskaita pankrokam, lai gan drīzāk spēlē postpanka nišā, izdevuši jaunu singlu “Upside-Down World” un tā video. Tā gan ir viņu pieteikto jaunumu mazākā daļa.

Svarīgākais