Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Izklaide

Cēsīs uzstāsies bijušais "GusGus" mūziķis Högni

© Publicitātes foto

Šo piektdien, 5. aprīlī, ar jaunu programmu koncertzālē “Cēsis” viesosies pazīstamais islandiešu mūziķiem Högni Egilsons. Vienīgajā šī pavasara koncertā Baltijā varēs dzirdēt viņa jaunākos skaņdarbus balsij un stīgu kvartetam, kā arī populārākās dziesmas no debijas solo albuma “Two Trains”.

Högni Egilsons ir pazīstams saistībā ar divām pasaules slavu iemantojušām komandām - elektroniskās mūzikas apvienību “GusGus” un indī roka grupu “Hjaltalin”.

Paralēli darbībai tajās viņš rakstījis mūziku arī kino un televīzijai. 2017. gada izskaņā Högni laida klajā savu pirmo solo albumu “Two Trains” un devās Eiropas koncerttūrē, kuras ietvaros pērn februārī viesojās arī koncertzāles “Cēsis” ambientās skatuves ciklā. Šoreiz līdzās islandiešu mūziķim uz skatuves kāps arī “Sinfonietta Rīga” stīgu kvartets. "Pēc daudziem gadiem, kas pavadīti atskaņojot elektronisko mūziku, kā arī ceļojot ar debijas albuma programmu, bet vēl senāk - ar savu grupu “GusGus”, jutu, ka jāmeklē jauni ceļi mūzikā. Stīgu kvarteta zemais tembrs un skanējums mani vienmēr ir vilinājis. Ticu, ka šī mūzikas forma ir ļoti nozīmīga mūsdienu trauksmainajā tehnoloģiju mirāžu laikmetā. Tās pirmatnējais ceļš un radītās emocijas tagad uzrunā spēcīgāk nekā jebkad,” prāto Högni.