Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide

Reperis Ozols vāra zapti un izdod to video

© Publicitātes foto

Reperis Ozols kopā ar saviem amata brāļiem Rolandu Če un Xantikvariātu ir sagatavojis video versiju dziesmai “Zapte”, kas ir iekļauta pērn novembrī iznākušajā albumā “Neona pilsēta”.

Pie stilīgā video klipa izveides strādājuši Rihards Romašs, Daniels Veiss, Edgars Kalniņš. Atmiņā paliekošās melodijas iemūžināšana videoversijā ir vēl viens solis Ozola jubilejas koncerta popularizēšanai. Jāatgādina, ka tas notiks 6. jūlijā Siguldas pilsdrupu estrādē. Koncerta ietvaros plānota Ozola daiļrades retrospekcija, ar dzīvo pavadījumu un viesmāksliniekiem. “Ceru, ka šis būs īpašs vakars, ar īpašu noskaņojumu. Doma par šo koncertu ir auklēta jau ilgu laiku, un beidzot šī vīzija pārtop realitātē,” šo koncerta piesaka pats Ozols.

Ģirts Rozentāls jeb Ozols ir viens no Latvijas hiphopa mūzikas pamatlicējiem. Muzikālo darbību uzsāka 1996. gadā grupu “Fact” un “Rool Makaz” sastāvā. Solokarjeru uzsāka aizvadītās desmitgades sākumā ar debijas singlu “Neko 2005” (2000), kam sekoja albums “Cieņa un mīlestība” (2001), “Augstāk, tālāk, stiprāk” (2002), “Dūzis” (2003) un “Neatkarība” (2009). Pēc vairāku gadu pārtraukuma 2015. gadā Ozols atgriezās ar savu piekto studijas albumu “Atpakaļ nākotnē”. Savas radošās darbības laikā Ozols uzstājies Dziesmu svētkos ar apvienoto kopkori, ar apvienību “Austrumubloks” viesojies pie eksprezidentes Vairas Vīķes-Freibergas, sasniedzis Zelta diska statusu ar albumu “Cieņa un mīlestība” un četras reizes saņēmis Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvu.