RECENZIJA: Dean Lewis "A Place We Knew"

© Publicitātes foto

Austrāliešu dziesminieks Dīns Lūiss aktīvajā apritē ir knapi trīs gadus, taču jau paguvis sevi gana skaļi pieteikt – viņa debijas singls “Waves” dzimtajā zemē tika trīskārtīgi “platīnots”, un arī tam sekojošajai “Be Alrights” bija ne mazāk iespaidīgi panākumi.

Nu kārta debijas albumam, kas arī izpelnījies labas atsauksmes. Kopumā ducis dziesmu, kuras, kā izteicies pats Lūiss, “sarakstītas, pateicoties attiecībām, kurās esmu bijis, mājām, kurās es dzīvoju, un viesnīcu numuriņiem”, ja vēl precīzāk, tad tās tapušas, gremdējoties patīkamās atmiņās. Tikpat nepretenciozs kā šis pieteikums, ir arī viss 31 gadu vecā sidnejieša albums. Starp citu, aprīļa sākumā viņš ar dažiem koncertiem viesojas Eiropā - variet mēģināt viņu noķert kaut kur Vācijā vai Britu salās.

PAR. Ik pa laikam varen plašajā dziesminieku frontē nepieciešama kāda deva svaigu asiņu, un te nu tās ir - Dīns Lūiss! Atmiņā paliekošākā ir jau minētā “Waves”, taču auss aizķeras aiz vēl vairākām dziesmām, pirmām kārtām albumu ievadošās “Hold Of Me”, kā arī “Straight Back Down”. Viegls un relaksējošs albums grūtam sestdienas rītam vai smagas darba dienas noslēgumam.

PRET. Kā klausītāji spēj orientēties visā šajā raibajā un nebeidzamajā dziesminieku pūlī, kā spēj viņus atšķirt vienu no otra?! Tas laikam ir kaut kas no zinātniskās fantastikas. Ja nu vienīgi pēc vārta un uzvārda uz diska vāciņa.

Izklaide

Pašmāju blūza karalis Jānis “Bux” Bukovskis īpašā koncertā godinās pasaules blūza karaļus BB King, Freddie King un Albert King – šāds varētu būt 9. oktobrī VEF Kultūras pilī plānotā koncerta “Tribute To Blues Kings” pieteikums.

Svarīgākais