Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide

RECENZIJA: 2 Chainz "Rap Or Go To The League"

© Publicitātes foto

Multiplatīna statusu nopelnījušais reperis, "Grammy" balvas ieguvējs un viens no basketbola zvaigznes Lebrona Džeimsa favorītiem (nez, vai tikai amerikāņiem pēdējais no minētajiem neskaitās prestižāks ieraksts CV par "Grammy" patafonu…) 2 Chainz jeb Tauīds Eps nupat laidis klajā piekto studijas albumu.

Amerikā tie visi pabijuši Top 5, vēl lielākus panākumus guvuši dažādi viņa singli, miksi, sadarbības projekti utt. Kā jau visos 2 Chainz albumos, arī šajā piedalījusies vesela slavenību plejāde, tostarp Ariana Grande, Kendriks Lamārs, Lil Wayne, Treviss Skots, Chance The Rapper, Ty Dolla Sign, Mārša Ambrosiusa un citi. Atsauksmes - četras zvaigznes no “NME” (tas ir daudz!), arī virkne citu kritiķu par šo hiphopa produktu izteikušies visnotaļ atzinīgi. Starp citu, Lebrons Džeimss iecelts arī šī albuma producenta godā (tāds gan ticis vēl čupai dažnedažādu vīru un sievu) - šāda sadarbība laikam gan izskaidrojama ar to, ka arī Tauīds Eps koledžas laikos bijis ļoti labs basketbolists, viņam prognozēja labu karjeru NBA, tomēr puisis izšķīrās par labu hiphopam. Kā redzams, viņš nav kļūdījies.

PAR. 2 Chainz gluži vai hipnotiski spēj noturēt klausītāju uzmanību, bagātinot hiphopa skanējumu ar dažādiem eksperimentāliem elementiem. Piemēram, dziesma “Forgiven” - kā tikai te visa nav! Ne velti dziesmas līdzautoru sarakstā manāmi arī Kanjes Vesta un paša Šona Kārtera (Jay-Z) vārdi! Līdzīgi hipnotiski simpātiskas ir arī “Money In The Way” un “Momma I Hit A Lick” (kopdarbs ar Lamāru) - klausies un nesaproti, kāda mārrutka pēc vēl neesi šo visu izslēdzis?! Uzteicama arī dziesma “Rule The World”, bet tas gan pateicoties Arianai Grandei.

PRET. Knapi tiekot līdz albuma pusei, tas jau ir apnicis. Amerikāniskais reps nav domāts cilvēkiem, kuriem hiphopa kultūra un arī dzīvesveids ir pasvešas lietas.