Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide

RECENZIJA: Ella Mai "Ella Mai"

© Publicitātes foto

Britu jaunā popa, hiphopa un "r&b" cerība: lai gan dziedātājai Ellai Mei Houelai ir tikai 24 gadi, viņa jau paguvusi tikt pie "Grammy" balvas, kas šai jaunietei šogad tika piešķirta labākās "r&b" dziesmas kategorijā par dziesmu "Bood’s Up" (tā tika nominēta arī Gada dziesmas titulam).

Pērn oktobrī tika izdots Ellas Mei debijas albums, kas vienā rāvienā pārsniedza pusmiljonu pārdoto kopiju atzīmi, ierindojās Amerikas topa piektajā ailē (“r&b” topā bija pirmais), savukārt dzimtajā zemē iekļuva Top 20. Un tas ir tikai sākums, jo jaunā dāma apstiprināta par iesildītāju Arianas Grandes Eiropas tūres koncertos.

Mazliet par Ellu Mei. Dziedātājai ir interesanti gēni: tēvs ir īrs, māte - jamaikiete, amerikāņu džeza mūzikas pielūdzēja, kas meitu tā nodēvējusi par godu Ellai Ficdžeraldai. Kad meitenei bija 12 gadu, viņa no Londonas devās mācīties uz Ņujorku, bet pēc vidusskolas pabeigšanas atgriezās Apvienotajā Karalistē. Piedalījusies šovā “The X Factor”, taču lielākos panākumus guva ar interneta vietnē “SoundCloud” ievietotajām četrām dziesmām un pēc tam publicēto EP triloģiju “Time”, “Change” un “Ready” (2016, 2017). Par lielākajiem iedvesmotājiem Ella sauc Lorīnu Hilu, Krisu Braunu, “Destiny’s Child”, Ališiju Kīsu un Meraiju Keriju, un aptuveni šiem mūziķiem raksturīgajā stilā muzicē arī pati. Albumā ir iekļautas 15 dziesmas, tostarp arī singli “Bood’s Up” un “Trip”. Viesmūziķu statusā piedalījušies Džons Ledžends, Kriss Brauns un “r&b” dziedātāja H.E.R., kritiķu atsauksmes - starp trīs un četrām zvaigznēm.

PAR. Iespējams, dažādu asiņu un kultūru sajaukums apzināti vai neapzināti kalpojis par iemeslu tam, ka Ellas Mei “r&b” nav pilnībā amerikānisks, bet daudznacionālāks, kas šajā gadījumā nozīmē plašākām tautas masām saprotamāks. Droši, pārliecinoši un enerģiski - tieši pēdējā no uzskaitītajām īpašībām ir tā, kas bieži vien pietrūkst dzīves un slavas jau nogurdinātajām “r&b” kolēģēm. No dziesmām “Bood’s Up” ir galvas tiesu pārāka par citām, taču albumā ir vēl vairākas interesantas dziesmas, piemēram, “Dangerous” un “Close”.

PRET. Mūsu platuma grādiem tā ir fona mūzika, nekas vairāk. Lai gan neviena no dziesmām īpaši uz nerviem nekrīt, dažas tomēr rada neizpratni - piemēram, “Shot Clock” un “Run My Mouth”.