Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Izklaide

RECENZIJA: Bad Habits "Bad Habits"

© Publicitātes foto

Jau četrus gadus pastāvošie "Sliktie ieradumi" nav ilgi likuši klausītājiem gaidīt uz savu debijas albumu. Šīs grupas sastāvā ietilpst Mārtiņš Balodis (vokāls, ģitāra, ermoņikas), Jānis Līde (ģitāra, bass) un Normans Bārbals (bungas, vijole). "Ja kāds jautā, kādā stilā mēs spēlējam, uz to nekad īsti nav atbildes, jo solists var spēlēt kantri, kamēr ģitārists piespēlēs blūza partijas un bundzinieks – skiflu," ar sevi iepazīstina grupa.

“Katru reizi spēlējot kopā, to izbaudām, jo esam priecīgi, ka varam spēlēt mūziku, kas mums ir sirdij tuva, kā piemēram - Džonijs Kešs, Toms Veitss, “AC/DC” u.c.” Savukārt albums “veidots mērķtiecīgi savienojot vairākus mūzikas stilus vienuviet,” tā Mārtiņš. “Mums visiem tuvs ir kantri, blūzs, roks un “rock'n'roll”, un centāmies šo visu atspoguļot debijas albumā, tādējādi iepazīstinot klausītāju ar sevi. Kad daļa no dziesmām bija uzrakstītas, izdomājām, ka tām piestāvētu kāds mūsdienīgs, neuzmācīgs, elektronisks pieskāriens. No mūsu šaurā paziņu loka zinājām, ka Rolands Sīpols un Mārtiņš Leja studijā dara to, kas mums nepieciešams. Nekautrējāmies viņus uzrunāt. Viņi piekrita ar mums strādāt, producēt albumu, jo materiāls bija gana interesants un daudzpusīgs. Viss studijā pavadītais laiks, apstrādes process bija viens milzīgs eksperiments, nezinot, kāds tas būs beigu beigās, kas nu ir salikts gaumīgos vāciņos deviņu kompozīciju garumā. Katra no albuma dziesmām atšķiras ar savu stilu un skanējumu. Tas ir dinamisks, nav garlaicīgs, šur tur liek domāt, aizdomāties vai tieši pretēji - nedomāt un aizmirsties. Mērķauditorija mūsu darbam varētu būt dažāda, jo enerģija un pašatdeve ir tas, kas raksturo „Bad Habits”: varam būt gan traki skaļi un kliedzoši, gan dumpinieciski, gan sentimentāli un izjusti, tādēļ katrs klausītājs atradīs mūsos kaut ko, kas vieno viņu ar mūsu mūziku.”

Jāpiebilst, ka “dzīvajā” šo komandu būs iespējams dzirdēt un redzēt 4. aprīlī džeza klubā “Trompete Taproom”, kur notiks “Eddie Dove Band” dzimšanas dienas svinības.

PAR. Klausoties šo albumu, ik pa brīdim gribas neticīgi paņemt rokā CD vāciņu - tie tiešām ir mūsējie, nekas nav sajaukts, nav netīšām uzlicies kāds britu vai amerikāņu grupas ripulis, piemēram, “Mumford & Sons” vai kaut kas tamlīdzīgs?! Mūsējie gan. Daudzkrāsains un ļoti simpātisks albums, kas dīvainā kārtā tomēr stilistiski turas kopā. No dziesmām izcelt varētu “Sweet Reality” un “Black Hawk” (te piespēlējis Ainars Virga), bet it īpaši ausīs iekrīt fascinējošā “The Road”. Kaitinoša, taču lipīga ir jestrā “Blame It On Me” - kantri un blūzroka pielūdzējiem tā noteikti ies pie sirds. Vokālistam interesants un mazliet “bondžovisks” balss tembrs, arī instrumentālisti spēlē labā līmenī (prasītos bandžo!). Vēl jāpiebilst, ka CD buklets piedāvā efektīgas fotogrāfijas - par to īpašs paldies Jānim Deinatam.

PRET. Diezgan jokains salikums: pēc noskaņas pirmajai dziesmai (“Great White Night”) drīzāk iederētos albumā būt pēdējai, bet pēdējai (“Blame It On Me”) - pirmajai. Pats smagākais jautājums - ko ar šo visu iesākt?! Ne īsti piedāvāt kantrimūzikas festivāla organizatoriem, ne startēt šlāgeraptaujā, ne arī kāpt uz kādas rokkafejnīcas skatuves, ne piedalīties popa vai blūza un “r&b” pasākumos, ne spēlēt arēnās, ne mazos klubiņos. Cerams, ka pašiem “Bad Habits” ir atbilde uz šo jautājumu.