Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide

Liepājā notiks festivāls, kurā izvairīsies lietot telefonus un alkoholu

© Pixabay

16.augustā un 17.augustā Liepājā norisināsies Klusuma festivāls, kurā apmeklētāji tiks aicināti izvairīties no mobilo telefonu un alkohola lietošanas, informēja pasākuma rīkotāju pārstāvis Toms Gineitis.

Klusuma festivāls notiks gan jūras krastā, gan aizsargātā teritorijā - priežu ieskautajos Dienvidu fortos. Pasākuma rīkotāji sola apzināti veidotu akustisku un mierīgu vidi, kurā festivāla viesi varēs uz laiku atkāpties no aktīvās ikdienas un atpūsties mierā.

"Divu dienu garumā mēs festivālā izvairīsimies no mobilo telefonu un citu līdzīgu ierīču lietošanas. Vēlamies panākt, lai cilvēka miera laiku netraucē pat tehnoloģijas. Festivālu mēs pavadīsim bez alkohola vai citām apreibinošajām vielām, jo aicinām cilvēkus atpūsties, esot pie pilnas apziņas. Atrodoties teritorijā, mēs skaļi nesarunāsimies un ievērosim klusumu, lai iegūtu pilnvērtīgu mieru sev, jo tā ir šī festivāla pamatjēga. Mēs saprotam, ka laiku pa laikam ir jāapstājas un jāatiet no visa ierastā, jo tas nepieciešams dzīves līdzsvaram un radošuma vairošanai. Tā ir iekšēji garīga prakse, kas cilvēkiem nav sveša lieta, un tomēr ikdienas darbībās piemirsta," ideju aprakstīja Gineitis.

Vienā festivāla teritorijas pusē uzstāsies mūziķi, izpildot mierīgus un akustiskus koncertus, lai veidotu mijiedarbību ar festivāla vidi. 16.augusta atklāšanas vakarā uz kalna skatuves uzstāsies operdziedātāja Inese Galante klaviermeistara pavadījumā, Shipsea, Ralfs Eilands, grupa "Baraka" ar Denisu Paškēvicu. Savukārt 17. augusta rīts iesāksies ar Ainara Mielava akustisko koncertu, bet, dienai ritot, uz kalna skatuves uzstāsies Sergejs Jēgers, grupa "Triana Park", Kaspars Zemītis, Jānis Stībelis, Ieva Akuratere, Kārlis Kazāks un Arstarulsmirus.

Otrā festivāla teritorijas pusē organizatori aicina nedarīt neko un pārstāt ražot ikdienas domas, apzināti atpūsties mierā ar sevi 18 hektāru plašā teritorijā, kurā valda jūra un zeme.