Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Izklaide

Šo piektdien Rīgā atkal Udo, šoreiz bez "Accept" dziesmām

PĒDĒJOREIZ Udo Dirkšneiders ar savējiem Rīgā uzstājās 2017. gada 8. novembrī – koncertzālē “Palladium”. © Dmitrijs Suļžics/F64 Photo Agency

Kad pirms pusotra gada Rīgā viesojās smagās mūzikas grands Udo Dirkšneiders, viņš nosolījās, ka tā būs pēdējā reize, kad savā koncertā izpildīs arī vokālista bijušās grupas "Accept" dziesmas. Solījums tiek turēts.

Vācietis Udo Dirkšneiders pie mums ir itin biežs viesis: piektdien, 22. martā, viņš uzstāsies klubā “Melnā piektdiena”, un tā būs vismaz jau piektā reize, kad slavenais dzelzsrīkles īpašnieks ar saviem koncertiem aplaimo Latviju. Šoreiz vācietis būs kopā ar savu grupu “U.D.O.” tās pēdējā studijas albuma “Steelfactory” (2018) atbalsta tūres ietvaros, līdz ar to, kā jau tas viegli noprotams, pasākumā tiks atskaņotas gan jaunās dziesmas, gan arī šīs formācijas pazīstamākie hiti ar “Animal House” priekšplānā. Bet nekā no “Accept”! “Protams, zinu, ka ļaudīm patīk dzirdēt “Accept” dziesmas manā izpildījumā, bet es tomēr vēlos to beigt. Vēlos aizvērt kā grāmatu, sakot: “Lieliska, bet tā nu ir galā. Esmu to izlasījis.” Es vēlos pabeigt visu, kas saistīts ar Accept,” tā jau pirms pāris gadiem teica Udo.

Pavisam drīz, 6. aprīlī, Udo Dirkšneideram apritēs 67 gadi. Slavas virsotnes viņš sasniedza ar “hard & heavy” leģendu “Accept”, tomēr 1987. gadā grupu atstāja un uzsāka solokarjeru. Ar “U.D.O.” izdoti jau 16 studijas albumi, astoņi koncertnieki un vairākas izlases. Protams, Udo dziedāšanas stilu nav mainījis, arī grupa zāģē stilā a’la “Accept”, bet tieši to jau klausītāji vēlas dzirdēt. “Kad sāc sacerēt dziesmas, protams, ir zināma ietekme [no “Accept”] un arī sajūtas. Bet man ar to nav nekādu problēmu,» uz aizrādījumiem par “ekseptisku” skanējumu, smejoties attrauc Udo.

Jāpiebilst, ka Udo pēc rakstura nav tas patīkamākais vīrs, tāpēc nav jābrīnās, ka grupas “U.D.O.” sastāvs bieži mainās. Šobrīd šīs komandas rindās tikai krievu ģitārists Andrejs Smirnovs no Maskavas rokgrupas “Everlost” spēlē ilgāk par pieciem gadiem, bet ģitārists Dī Dammers un basģitārists Tilens Hudraps tajā ir no pagājušā gada. Un vēl no 2015. gada kopā ar Udo un “U.D.O.” ir bundzinieks Svens Dirkšneiders, vokālista 25 gadus vecais dēls. Koncerttūres grafiks ir mežonīgs - šie rokeri uzstājas teju katru vakaru. Rīgā “dirkšneiderieši” ieradīsies pa taisno no Tallinas (21. marts), savukārt jau nākamajā vakarā kāps uz skatuves Viļņā. Un neaizmūciet no koncerta ātrāk - “Man And Machine”, “Animal House” un “They Want War” skanēs pašās tā beigās!

Kas attiecas uz iesildītājiem, tad tie būs divi - pašmāju glemroka speciālisti “Kiss Of The Dolls” un serbu “Red Partizan”. Starp citu, mūsējie uzaicināti pievienoties “U.D.O.” albuma “Steelfactory” atbalsta tūrei un bez Rīgas uzstāsies vēl 11 vietās, no Helsinkiem Somijā līdz pat Parmai Itālijā. Šī nav pirmā reize, kad ekstravagantā vokālista un ģitārista Šekspīra izveidotā brigāde tiek pagodināta ar šādu uzaicinājumu - 2015. gadā “Kiss Of The Dolls” pavadīja “dirkšneideriešus” tūrē pa Krieviju, taču toreiz mūsējiem nebija iespējas uzstāties kopā ar Udo Dirkšneidera grupu dzimtajā Latvijā. “Kad mēs visi vēl augām, mums Udo bija viens no paraugiem smagajā mūzikā - gan kā “Accept” dziedātājs, gan vēlāk kā paša grupas “U.D.O.” līderis. Esam pagodināti!” par radušos iespēju kopā uzspēlēt priecājas Šekspīrs.