Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide

Simtgades spēlfilmu "1906" pirmo reizi izrādīs kinoteātros

© Publicitātes foto

Šodien notiks Latvijas valsts simtgades programmas "Latvijas filmas Latvijas simtgadei" spēlfilmas "1906" pirmizrāde kinoteātros, informēja Nacionālā kino centra pārstāve Kristīne Matīsa.

Filmu Rīgā varēs noskatīties vairākos kinoteātros - "Forum Cinemas", "Splendid Palace", "K.Suns", "Kino Bize", "Multikino" un "Cinamon Alfa", savukārt ārpus Rīgas filma būs skatāma Vidzemes koncertzālē "Cēsis", kinoteātrī "Silverscreen" Daugavpilī un Rēzeknē, "Star Cinema" Jūrmalā, kinoteātrī "Cinamon Balle" Liepājā, kinoteātrī "Lora" Siguldā, kinoteātrī "Auseklis" Talsos, kinoteātrī "Gaisma" Valmierā, kinoteātrī "Rio" Ventspilī, kā arī kinoteātros Kuldīgā, Madonā un Smiltenē.

Režisora Gata Šmita filma ir par notikumiem 1906.gada rudenī Rīgā, kad slepenpolicija ir guvusi virsroku cīņā ar sociāldemokrātu kaujiniekiem, un tikai viena grupa spītīgi turpina savu darbību un plāno pārgalvīgu uzbrukumu rūpnīcas kasei. Par šīs operācijas vadītāju tiek nozīmēts ierindas kaujinieks Pelēkais.

Operācijas plānošanas laikā Pelēkais satiek dzejnieci Violetu un mēģina iekarot viņas uzmanību. Violetas iedvesmots, Pelēkais ierauga dzīvi un revolūciju citām acīm. Turpretim Violeta nemanāmi nonāk kaujinieku bīstamajā pasaulē.

Filmas žanrs ir krimināldrāma - ar spriedzi, asa sižeta ainām un negaidītiem pavērsieniem. Galvenās lomas tajā atveido Mārtiņš Kalita, Inese Pudža, Kaspars Zvīgulis, Kaspars Dumburs, Gatis Gāga un Toms Auniņš.