Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide

"Pūķa Gars" svin desmitgadi ar jaunu dziesmu

© Līga Vītola

Alternatīvā roka grupa "Pūķa Gars" laidusi klajā sava trešā albuma priekšvēstnesi - dziesmu "Laimes zaldāts". Atzīmējot savu desmito pastāvēšanas gadu, grupa aicina 5. aprīlī apmeklēt arī sava debijas mūzikas video prezentāciju, kas notiks klubā "Republika".

Grupa “Pūķa Gars” izveidota 2009. gadā Rīgā. Kopš tā laika izdevusi divus albumus - “Kārdinājums” (2010) un “Maldinātājs” (2014), uzstājoties arī dažādos festivālos, klubos un pasākumos, tostarp Rīgas pilsētas svētkos, Rūjienas pilsētas svētkos, Jāņa Groduma piemiņas koncertā Vērmanes dārzā un citur. No panākumiem jāmin iegūtā pirmā vieta “Rock’n’Riga” skatuves “Garāžas duelī 3” (2010), un zelta medaļa kanāla “RīgaTV 24” mūzikas šovā “Troksnis ringā” (2017).

Ja par jauno dziesmu “Laimes zaldāts”, tā ir smagnēja, tomēr vienlaicīgi arī diezgan balādiska. Jāatzīst, ka jaunā albuma pieteikumu varēja vēlēties krietni jaudīgāku. “Laimes kalējs katrs sev pats, tā saka. Bieži piemirstas vien tas, ka šajā procesā nereti zaudējam daļu sevis. Bet, vai mēmos solījumos elku alkām un mirāžu vīzijām zaudētā gara balss ir atgūstama?” par dziesmā skarto tēmu filozofē mūziķi. “Topošais albums klausītājiem sniegs jaunas un nebijušas sajūtas. Jo tādi mēs esam - radot skaņdarbus, necenšamies ieturēt stingras žanriskās vadlīnijas, materializējam to, kas ir attiecīgajā brīdī paužams, jo tas ir tas, par ko, mūsuprāt, iestājas māksla kā tāda.” Jāpiebilst, ka 5. aprīļa koncerta apmeklētājiem būs iespēja kā pašiem pirmajiem noskatīties dziesmas “Laimes zaldāts” videoklipu, kā arī skatīt grupas “Pūķa Gars” koncertu, kuru papildinās apvienību “The Factor” un “Green Novice” uzstāšanās.

Dziesmu var noklausīties: https://pukagars.bandcamp.com/track/laimes-zald-ts