Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Izklaide

RECENZIJA: Hozier "Wasteland, Baby!"

© Publicitātes foto

28 gadus vecā īru milzeņa (augums – 1,96 m!) Endrjū Hoziera-Birna jeb vienkārši Hozier otrais studijas disks tika gaidīts ar lielu nepacietību, kam par iemeslu bija debijas albuma "Hozier" (2014) sensacionālie panākumi – gan Apvienotajā Karalistē, gan Amerikā tas bija Top 3, kā arī diezgan cerīgais pērn septembrī izdotais EP "Nina Creed Power", kuru par vienu no saviem iemīļotākajiem ierakstiem nodēvējis pat eksprezidents Baraks Obama.

Šī mēneša pašā sākumā jaunais garadarbs gūlās veikalu plauktos - štatos tas momentāli kļuva par Nr.1, Britu salās iekļuva Top 6, un arī, kas pats galvenais, tā saturs liecina, ka tas nav sliktāks par savu priekšteci “Hozier”. Jāatgādina, ka pasaules mūzikas elitē šis dziedātājs iekļuva ar smeldzīgo hitu „Take Me To Church”, kas tika nominēts teju visām iespējamajām balvām par sadarīto 2015. gadā, un kopā ar albumu sagādāja tā radītājam arī gada izlaušanās jeb “European Border Breaker” balvu.

PAR. Kopumā 14 (!) dziesmas, ieturētas Hozier īpatnēji simpātiskajā dziesminieka stilistikā, kas paredz sevī pamanīties vienkopus sabāzt gan kaut ko no indīroka, blūzroka, popa un folka, gan kaut ko no “r&b”, soula un pat gospeļu kora dziedājuma elementiem. Turklāt šāds mikslis absolūti nemaz netraucē. Kopā ar amerikāņu “r&b” un gospeļu dziedātāju Meivisu Steiplu iedziedātā “Nina Cried Power”, protams, ir absolūts gāzējs, taču te ir vēl virkne teicamu kompozīciju, piemēram, elegantās “Movement” un it īpaši “Talk”, tāpat arī “Shrike”, “Be” un “Dinner & Diatribes”, bet augstākajā tronī gribētos celt ārkārtīgi skaisto, lirisko un spēcīgo dziesmu “As It Was”. Albumu var klausīties ar prieku, dariet to un nenožēlosiet! Starp citu, šoruden Hozier pošas Eiropas tūrē un pat uzstāsies koncertzālē “Palladium” (7. septembrī), taču diemžēl tā atrodas Varšavā…

PRET. Klausoties Hozier albumu, jūties kā vista pie attiecīgas konsistences čupas - o, grauds, re, vēl viens, fui, nē, tas nav grauds utt. Šādas pārdomas rodas, piemēram, pēc jau tā slābani popsīgās “No Plan” uzknābjot tādam gabalam kā “Nobody”. Ir vēl daži šādi pat precedenti, par laimi, to nav daudz.

Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu “Randoms”.

Saistītās ziņas