Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide

Kafejnīca "Ļeņingrad" nedēļas garumā atzīmēs 11. dzimšanas dienu

"Ļeņingrad" līdzīpašnieks Herberts Blumbergs jeb Herbe paša izlolotajā kafejnīcā sastopams gan abās pusēs bāra letei, gan spēlējot grupā "Rīta stienis". © F64 Photo Agency

No 18. līdz 23. martam savu 11. dzimšanas dienu atzīmēs alternatīvās kultūras kafejnīca "Ļeņingrad", kas bāzējas padomjlaiku interjera pagrabā pie Krišjāņa Valdemāra ielas un Raiņa bulvāra krustojuma.

Svinību nedēļu pirmdien, 18. martā, ieskandinās Rīgas melomānu telpas apdzīvojošais Edgars ar daudziem džeza pasaules uz plašu atskaņotājiem liekamiem viniliem azotē. Nākamajā dienā svinētāju izklaidēšanas stafeti pārņems akustiskais mūziķu duets "Eddie Dove Band", kas aizraujas ar rokenrola un blūza klasikas izpildīšanu, nepiemirstot arī par dažu pophitu pārveidošanu savām vajadzībām. Savukārt 20. martā "Ļeņingrad" viesus priecēs projekts "Big Eye Bee", kura lokomotīve Ints Bekers savā sirdi plosošajā un visnotaļ vīrišķīgajā manierē spēj izspiest gan smaidus, gan asaras no ikviena akustiskā blūza un nevegāniska dziesminieciskuma atbalstītāja.

21. martā apgriezienus jau sāks uzņemt dejiskākas noskaņas. Ceturtdienā par to parūpēsies muzikālā ziemeļregeja un hiphopa mīlētāju apvienība "Apofeoz Orkestra", kuriem ar “raggajungle” un “dubstep” ritmiem piebalsos DJ SairaM. Piektdienā, 22. martā, "Ļeņingrad" pārsteigs savas dzimšanas dienas apmeklētājus ar Latvijas Radio ziņu dienesta darbinieku sveiciena dīdžeju setu, uz skatuves kāps pašmāju pankroka leģendas "Inokentijs Mārpls", bet par nakts ballīti rūpēsies DJ Dzinča. Savukārt dienu vēlāk “ska” ballītes ritmus kafejnīcā iegriezīs DJ Zars, kurš zināms arī kā bijušais leģendārās grupas "Voiceks Voiska" bundzinieks Uldis Zariņš. Par dzīvo mūziku parūpēsies blūzīgākā pankroka grupa pasaulē "Jūdas graši", bet svinību kulminācijas nakts ballīti ar alternatīvām, balkāniskām, alkāniskām un visādi citādi jestrām muzikālajām noskaņām turpinās kafejnīcas veterāndīdžejs Šahs jeb mūzikas žurnālists Kaspars Zaviļeiskis.

Jāpiebilst, ka svinību nedēļā kafejnīcā aiz bāra letes rosīsies vairāki leģendārie agrāko laiku "Ļeņingrad" bārmeņi, piemēram, francisko identitāti labāk par francūžiem izkopušais televīzijas “superstārs” un pankroka grupas "Rīta stienis" aizrautīgā balss Kozmens un viens no kafejnīcas līdzīpašniekiem ar allaž paceltu dzīves un jūras vējus ķerošu buru Herbe, kurš amatu apvienošanas kārtībā arī muzicē - sirsnīgo rīta vingrotāju “underground” apvienībā "Rīta stienis". “Atbilstoši kafejnīcas mūžsenajai politikai, kultūras programma var tikt kuplināta vēl daudz un dažādos žanriskajos veidos ar garantiju, ka garlaicīgi nebūs. Uz ballīti nedēļas garumā laipni lūgts ikviens, neatkarīgi no dažādām pārliecībām. Vismazāk jau nu muzikālajām un ballējamajām,” pievienoties aicina šīs izklaides un barošanas vietas pārstāvji.