Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide

Cēsīs avangarda mūziķe no Ziemeļkarolīnas

© Publicitātes foto

Šo sestdien, 16. martā, koncertzāles "Cēsis" cikla "Tīrkultūra" Balto sesiju ietvaros ar vienīgo koncertu Baltijā uzstāsies spilgtā avangarda popmūzikas personība, čelliste un dziedātāja Kelsija Lu. Koncerta viesi būs latviešu jaunā un daudzsološā grupa "Ezeri".

Multiinstrumentāliste un dziedātāja Kelsija Lu ir viena no pēdējā laika redzamākajām popmūzikas personībām, kas atpazīstamību guvusi, sadarbojoties ar tādiem slaveniem māksliniekiem kā Lady Gaga, Solanža un Devs Hainzs jeb Blood Orange. “Kelsijas Lu gars ir mežonīgs, bet viņas radītā mūzika burtiski ceļ debesīs. Kelsijas balss ir vienlīdz maiga, kaislīga un noslēpumaina. Māksliniece ir viena no retajām avant-popa pārstāvēm, kas šajā žanrā ienākusi ar savu, inovatīvu pieeju. Ieguvusi klasisku muzikālo izglītību, viņa izvēlas čella klasisko skanējumu miksēt ar urbāniem ritmiem. Jaucot robežas, Kelsija Lu popmūzikā ienesusi akustiskās stīgas un attieksmi, kas šim mūzikas žanram ir neierasti,” raksta ASV izdevums “V Magazine”.

2016. gadā ierakstu firmas “True Panther Sounds” paspārnē klajā nāca Kelsijas Lu debijas EP “Church”, kam 2018. gadā sekoja singli “Due West” un “Shades Of Blue”. Pašlaik mūziķe turpina darbu pie sava jaunā albuma, kam dienasgaismu vajadzētu ieraudzīt jau šogad. “Kelsijas Lu dziesmas ir īpašas ar pašas sarakstītajām čella partijām un gaišo dziedājumu ‒ nedaudz transcendentālu un ēteriski apgarotu. Viņas mūzika ir arī izteikti ritmiska un aizrautīga, ar spēcīgi sajūtamu “r’n’b” un gospeļu mūzikas ietekmi,” vēsta koncerta organizatori. Pēc pasākuma apmeklētāji aicināti uzkavēties uz sarunu ar mūziķiem.

Jāatgādina, ka ambientās skatuves “Tīrkultūra” Balto sesiju laikā klausītāji tiek aicināti novērtēt unikālo atmosfēru un muzikālas nianses, atklājot jaunus, tīrus mūsdienu kultūras avotus. Koncertu sērijas skatuve veidota mākslas galerijas balto sienu estētikā, uzsvaru liekot uz mākslinieku muzikālo sniegumu un klātbūtni.