Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide

RECENZIJA: Bryan Adams "Shine A Light"

© Publicitātes foto

Kanādiešu poproka veterāns Braiens Adamss joprojām nerimstas – lai gan novembrī viņam būs jau 60 gadi, šis vīrs joprojām aktīvi koncertē (pērn maijā uzstājās arī pie mums) un rada jaunas dziesmas. Nupat klajā nācis viņa pēc skaita 14. studijas albums, kas seko 2015. gadā izdotajam "Get Up" un 2017. gada beigās apkopotajai izlasei "Ultimate" - Adamss ir ļoti ražīgs mūziķis.

Protams, tie laiki, kad viņa vārds bija meklējams dažādu valstu toptabulu virsotnēs, ir aizgājis uz neatgriešanos, taču Britu salās viņš joprojām kotējas itin augstu. Jaunajā albumā iekļauts ducis dziesmu, no kurām īpaši izceļamas divas: disku ievadošais gabals “Shine A Light” sacerēts kopā ar Edu Šīranu, bet tam sekojošā “That’s How Strong Our Love Is” iedziedāta kopā ar Dženiferu Lopesu.

No mārketinga viedokļa ar to ir gana, lai par šo albumu runātu, un tas nepaslīdētu garām neievērots. Jāpiebilst, ka tajā iekļauta arī dziesma “Whiskey In The Jar”, kas vislabāk atpazīstama grupas “Metallica” izpildījumā, taču patiesībā tā ir īru tautas dziesma, kuru savā apdarē pārveidojuši neskaitāmi mūziķi (visu zinošā Vikipēdija vēsta par 28), tostarp Džo Dasēns, “Thin Lizzy”, “The Pogues”, “Smokie”, Džonijs Logans un citi.

PAR. Pārsteidzoši labs albums - gana enerģisks, dzīvespriecīgs, uz rokmūziku tendēts un uz nerviem nekrītošs. Radiostacijas droši vien izvēlēsies līdzi dungojamo “Shine A Light”, taču drīzāk varētu ieteikt paklausīties dzīvīga rokenrola pārpilnās “Driving Under The Influence Of Love” vai “No Time For Love”, tipiskā Braiena Adamsa rokstilā ieturēto “All Or Nothing” vai itin gaumīgo popgabalu “The Last Night On Earth”. Bet pāri visam - “I Could Get Used To This”, kas varbūt nav gluži “Run To You”, bet uz to pusi velk. Pulveris veterānam vēl sauss!

PRET. Ir, protams, virkne stipri viduvēju dziesmu kā, piemēram, “Part Friday Night, Part Sunday Morning”. Arī bez “That’s How Strong Our Love Is” un vārgulīgās balādītes “Talk To Me” pilnīgi mierīgi varēja iztikt.

Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu “Randoms”.