Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Izklaide

RECENZIJA: Rita Ora "Phoenix"

© Publicitātes foto

Pērn augustā albāņu izcelsmes britu popzvaigzni Ritu Oru mums bija iespēja vērot klātienē – viņa uzstājās Siguldas pilsdrupās. Grūti pateikt, vai Rita vairāk ir veiksmīga kā aktrise (filmējusies pat "Fifty Shades Of Grey"), kā uzņēmēja (izveidojusi savu modes zīmolu "Roara Republic") vai mūziķe (jau ar savu debijas albumu iekaroja Apvienotās Karalistes topa pašu augšējo pozīciju), bet viens ir skaidrs – viņai viss iet no rokas.

Jāatgādina, ka Britu salās par Nr.1 kļuva Ritas Oras 2012. gadā izdotais albums “Ora”, no kura hitparāžu spicē uzrāpās tādi singli kā “R.I.P.” un “How We Do (Party)”. No jaunā albuma augstu kotējas pat četri singli - “Anywhere” (britu topā bija otrais), “Let You Love Me” (ceturtais), ar Laiemu Peinu iedziedātā “For You (Fifty Shades Freed)” (astotais) un “Girls” ar tādu aktuālo sieviešu kārtas dziedātāju kā Bebe Rexha, Cardi B un Charli XCX līdzdalību, taču pats albums atģidās itin nožēlojamajā 11. vietā. Dīvaini, it īpaši ņemot vērā to, ka šī albuma ierakstā piedalījušies arī tādi “stāri” kā nelaiķis Avicii (“Lonely Together”) un “Rudimental” (dziesmā “Summer Love”). Kritiķi savā vērtējumā bijuši vienoti - četras zvaigznes no piecām.

PAR. Savā skanējumā Rita Ora lielākoties ir enerģiska un ļoti dzīvīga, kas viņu patīkami atšķir no amerikāņu līdziniecēm. Ja par dziesmām, tad labākās šķiet tās, kurām nelielās devās ir pievienoti “dance” elementi - it īpaši “Let You Love Me”. Šajā pat plauktiņā liekami tādi gabali kā “New Look” un “Lonely Together”, varbūt arī “Your Song”. Un, protams, arī albumu noslēdzošā “Hell Of Life”. Rita Ora nudien nav tas sliktākais, ko mums piedāvā komercmūzikas pasaule.

PRET. Pārsteidz, ka šajā producentu visnotaļ noslīpētajā popmūzikas darbā ir tik daudz tukšu dziesmu, piemēram, tādas kā “First Time High” un “Summer Love”. Pārsteidz arī “Girls” panākumi - tajā hits vairāk ir to izpildošie vārdi, pati dziesma ir diezgan slābana.

Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu “Randoms”.