Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide

RECENZIJA: Swallow The Sun "When A Shadow Is Forced Into The Light"

© Publicitātes foto

Ar somu smagmetāla grupu “Swallow The Sun” latvju bāleliņi klātienē un tiešraidē saskārās 2017. gada vasarā, kad tā tika pieteikta kā Klaņģu kalnā atdzimušā festivāla “Metalshow.lv Open Air” galvenā komanda jeb “hedlaineri”.

“Sākuši ar “doom” un “death”, viņi savam skanējumam pievienojuši melodiskā un atmosfēriskā metāla iezīmes, tā radot unikālu, daudzdimensionālu un atmosfērisku skanējumu.

Lēnas, garas, drūmas un nelaimi vēstošas kompozīcijas - tas ir “Swallow The Sun”, kuru kontā ir seši studijas albumi,” tā toreiz tika vēstīts par gadsimta sākumā izveidoto grupu. Kopš tā laika mainījies vien tas, ka nomainījušies taustiņnieks un otrais ģitārists, kā arī viņu konts (diskogrāfija) papildinājies ar vēl vienu studijas albumu, kas kļuvis par veiksmīgāko “Swallow The Sun” karjeras laikā - Somijas topā tas ieņēmis pirmo aili, turklāt pamatīgi ieinteresējis arī vāciešus (33. vieta).

PAR. Šis “albums demonstrē grupas spēju saglabāt savu skanējumu, vienlaicīgi paplašinot apvāršņus un brienot arvien dziļāk “doom-death metal” biezoknī,” raksta Rietumu mūzikas kritiķi. Atliek viņiem piekrist - somi savā skanējumā blandās no progresīvā roka plašajiem apcirkņiem līdz pat kādai notij no blekmetāla druvas, izmanto melodisko jeb “tīro” vokālu un arī nežēlīgu “groulu” utt. Episki, atmosfēriski, monumentāli un jaudīgi. Kuras kompozīcijas paklausīties pirmām kārtām? Šķiet, “Upon The Water”, “Stone Wings” un “Clouds On Your Side”.

PRET. Mazliet garlaicīgi, kaut kā šim darbam tomēr pietrūkst. Vai arī tieši otrādi - kaut kā ir par daudz. Piemēram, progresīvā roka elementu un “pareizā” vokāla.

Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu “Randoms”.