Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Izklaide

RECENZIJA: Bruce Springsteen "Springsteen On Broadway"

© Publicitātes foto

Amerikāņu dziedātājs, ģitārists un dziesmu autors Brūss Springstīns, saukts arī par The Boss, šā gada septembrī atzīmēs savu 70. dzimšanas dienu, taču cienījamā gadu skaita dēļ nebūt negrasās sēdēt mājās, rokas klēpī salicis.

Pirms pieciem gadiem viņš laida klajā savu pēc skaita jau 18. studijas albumu “High Hopes”, bet nupat izdevis jaunu koncertnieku, kas ir tikai sestais varenā Brūsa karjerā - iepriekšējais bija “The Dublin”, izdots 2007. gadā.

Jaunajā albumā apkopots Springstīna paveiktais viņa individuāli akustiskajās performancēs 960-vietīgajā Ņujorkas “Walter Kerr Theatre” laika posmā no 2017. gada oktobrim līdz 2018. gada decembrim, kopskaitā tie bija vairāk nekā divsimt šovi. “Springsteen On Brodway” ir dubultalbums gandrīz divarpus stundu garumā, kopumā te ir vairāk nekā trīs desmiti skaņdarbu un runasdarbu - starp citu, Brūsa stāstītu smieklīgu un interesantu epizožu (pēc reakcijas spriežot, publikai tās patīk) no paša autobiogrāfijas “Born To Run” te ir krietni vairāk nekā pašas mūzikas.

PAR. Labs albums Brūsa Springstīna kvēlākajiem faniem un ierakstu kolekcionāriem.

PRET. Šo albumu mūsu platuma grādos ierakstu veikalā varētu nopirkt tikai kāds, kurš derībās licis tieši uz šādas darbības neiespējamību un zaudējis - nu, kam gan interesē šāda Springstīna pasaku grāmata CD formātā?! Starp citu, amerikāņi nudien ir īpatnēji: tas, ka šis albums viņu topā ir 11. vietā, vēl būtu saprotams - Brūss taču ir proletariāta elks, bet ko tas dara “Top Rock Albums” otrajā pozīcijā?!

Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu “Randoms”.