Festivāla ''Positivus'' laikā jau ierosināti 14 kriminālprocesi par narkotikām [papildināta]

Mūzikas un mākslas festivāla "Positivus" laikā Valsts policija ierosinājusi 14 kriminālprocesus saistībā ar narkotiku lietošanu un glabāšanu, informēja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja priekšniece Ieva Rekšņa.

Festivāla laikā policijas darbinieki arī sastādījuši 36 administratīvos pārkāpumu protokolus par dažādiem pārkāpumiem.

Rekšņa akcentēja, ka festivāla laikā policija strādās pastiprinātā režīmā un īpaši uzraudzīs, lai netiktu lietotas narkotikas, jo 14 ierosinātie kriminālprocesi saistībā ar narkotiku lietošanu, glabāšanu un izplatīšanu pirmajā festivāla dienā, 16.jūlijā, esot ārkārtīgi liels skaitlis. Pērn divu dienu "Positivus" norises laikā tika ierosināti 11 kriminālprocesi.

''Ja kādam liekas, ka, uzpīpējot ''zālīti'', tas nekas nav, tad nevajadzētu aizmirst, ka par šādām darbībām draud kriminālatbildība un jauniešiem var tikt sagandēta visa turpmākā dzīve,'' uzsver Rekšņa, piebilstot, ka par narkotiku izplatīšanu paredzēti cietumsodi.

LETA jau ziņoja, ka 16.jūlijā un 17.jūlijā Salacgrīvā jau ceturto gadu pulcēsies ievērojams skaits cilvēku uz mūzikas un mākslas festivālu "Positivus".

Festivāla rīkotāji plašajā Salacgrīvas Zvejnieku parka estrādē piedāvās vairākas skatuves, uz kurām divas dienas uzstāsies populāri pasaules mākslinieki un pašmāju mūziķi, kā arī notiks dažādi citi ar mākslu saistīti pasākumi, piemēram, festivālā darbosies mākslas projekts "Mīlestības siena", kur ikvienam apmeklētājam būs iespēja kļūt par mākslinieku, uz balta audekla radot mākslas darbu.

Festivālā uz septiņām skatuvēm uzstāsies vairāk nekā 60 lieliski ārzemju un labākie pašmāju mākslinieki, no kuriem galvenie būs grupas no ASV - "Scissor Sisters" un "Muse", kā arī "UNKLE live" un "Happy Mondays" no Lielbritānijas.

Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja priekšniece Ieva Rekšņa.

Svarīgākais