Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide

Rīgas regejvīriem jauns videoklips

© Publicitātes foto

Šo sestdien, 12. janvārī, klubā “Četri Balti krekli” notiks Latvijas aktīvākās (un laikam gandrīz vienīgās) regeja grupa “Riga Reggae” dziesmas “Māri Kur Anna” video klipa, aicinot cilvēkus “lasīt starp rindām”.

Daudzgalvainās kopas “Riga Reggae” galvenie virzītājspēki ir “latviešu Bobs Mārlijs” Horens Stalbe un grupas “Oranžās brīvdienas” līderis Ints Ķergalvis jeb Speiss, tāpēc nav nekāds pārsteigums, ka “Riga Reggae” skan kā pacifistisks regejs ar “ska” piesitienu. Par jauno klipu - nekā īpaša, bet dziesma gan ir interesanta. Lai arī sena.

“Filologi pēdējā laikā sūdzas, ka cilvēku lasītprasme ir stipri degradējusies, un tie nespējot tekstu uztvert tēlaini - lasīt starp rindām. Šis ir mūsu mēģinājums atgādināt cilvēkiem par lasīšanu starp rindām, kas savu augstāko punktu sasniedza padomju laikā. Tad tā bija vienīgā iespēja izteikt sabiedrībai savas patiesās domas, vēlmes un idejas,” dziesmas ideju skaidro Horens. “Māri Kur Anna” tapusi grupai sadarbojoties ar tādiem mūziķiem un saviem domubiedriem kā Mārtiņu Burkevicu, Uldi Vanagu, Vladimiru Barišņikovu, Arti Orubu, Kristapu Vanadziņu un DJ Krii. Par videoversiju parūpējušies grupas nu jau ilggadējie sadarbības partneri, arī grupas dalībnieki, fotogrāfs GarJānis un multimākslinieks Ēriks Saksons.

Jāatgādina, ka “Riga Reggae” sevi uz skatuves pieteica 2014. gadā. Grupa lielākoties muzicē sešu vīru sastāvā, izpildot gan savas, gan citu autoru kompozīcijas. Plašāku atpazīstamību regeja vīri ieguva 2017. gada vasarā, izdodot debijas video dziesmai “Zvans pie durvīm”, taču vēl plašāku - ar piedalīšanos konkursā “Supernova 2018”, kur izpildīja sev ļoti piemēroto dziesmu “Stop The War U2”.