Piektdien norisināsies Bluķa vakars Vecrīgā

© Privātais arhīvs

Bluķa vakars Vecrīgā šogad norisināsies ziemas saulgriežos 21. decembrī. Jau pulksten 18 Rātslaukumā sāksies bluķa vilkšana pa Vecrīgas ielām – Grēcinieku ielu, Vaļņu ielu, Kaļķu ielu, Līvu laukumu, Amatu ielu, Doma laukumu, Jaunielu un Rātslaukumu, informē Latvijas Folkloras biedrība.

Plkst. 19 svētki turpināsies Rātslaukumā ar bluķu dedzināšanu, folkloras kopu sveicieniem, dziesmām, dejām un rotaļām.

Svētkos piedalīsies Rīgas un Latvijas novadu folkloras kopas.

Ziemas Saulgrieži ir tas īpašais laiks, kad vistumšākajā gada brīdī atgriežas gaisma - Saule. Tā kliedē tumsu un ar katru nākamo dienu ceļas Pasaules kalnā augšup. Svētkus, kurus mēs saucam par Bluķa vakaru, atzīmējušas un svētījušas tautas visā pasaulē.

Ar Bluķa vakaru beidzas iepriekšējais un sākas jaunais Saules gads. Latvijas Folkloras biedrība aicina būt vienotiem šajā vakarā un kopīgi gan domās, gan velkot bluķi, nest gaismu katra sirdī, mājā, novadā, valstī.

Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!  

Svarīgākais