Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Izklaide

Jūrmalā iemirdzēsies tūkstošiem gaismiņu Gaismas parkā

© Pixabay

Decembrī Dzintaru mežaparkā Jūrmalā tiks atklāts lielākais ziemas Gaismas parks Latvijā. Parkā dažādos gaismas dekoros, skulptūrās jau otro gadu iemirdzēsies tūkstošiem LED gaismiņu. Svinīga Gaismas parka iedegšana notiks sestdien, 1.decembrī, plkst. 16:00, ieeja bez maksas.

Šogad Dzintaru mežaparka Gaismas parks papildināts ar jauniem mirdzošiem gaismas elementiem. Parka apmeklētāju jau iemīļotos dekorus, kas veidoti no 85 tūkstošiem LED gaismiņu, papildinās īpaša aleja - Piena ceļš, kurā ikviens varēs saskatīt krītošas zvaigznes un ievēlēties vēlēšanos. Alejas koka galotnes atgādinās zvaigznājus naksnīgās debesīs. 14 hektārus plašo parka teritoriju šogad “apdzīvos” lāču, ežu un vāveru ģimene, kā arī citi meža zvēri.

Lielākais un iespaidīgākais no gaismas dekoriem arī šogad būs parka tiltiņš - arka, kas veidota jūras viļņa formā. Gaismas tiltiņu veido LED gaismu virtenes kopumā 3,5 km garumā. Dzintaru mežaparka 33,5 metrus augsto skatu torni rotās no gaismas dekoriem veidotas sniegpārsliņas un sniega sanesumi kāpās.

Gaismas parka atklāšanas dienā 1.decembrī no plkst. 15.00 līdz 19.00 uzstāsies folka grupa “Jauno Jāņu Orķestris”, postfolkloras grupa “Iļģi” un enerģiskais mūziķu trio “3Live Project”. Rīgas Danču klubs apmeklētājus aicinās pievienoties kopīgā dejā, bet mazākajiem pasākuma viesiem būs iespēja satikt Ziemassvētku vecīti, piedalīties eglīšu rotājumu, atstarotāju, krūzīšu paliktņu un lellīšu izgatavošanas un citās radošajās darbnīcās. Darbosies arī vēstuļu darbnīca, kurā varēs uzrakstīt un nosūtīt vēstuli Ziemassvētku vecītim. No plkst. 13.00 līdz 22.00 parkā darbosies dāvanu un našķu tirdziņš.

Turpmāk visu decembri, sestdienās un svētdienas (2., 8., 9., 15., 16., 22., 23., 29. un 30. decembrī), no plkst. 16.00 līdz 19.00 Gaismas parkā Jūrmalā notiks radošās darbnīcas, rotaļas un citas aktivitātes ģimenēm ar bērniem.

Gaismas parka koncepciju veidojuši 2017. gada Lietuvas pilsētas Viļņas krāšņās Ziemassvētku egles autori - mākslinieki Jolanta Tūraite (Jolanta Tūraitë) un Dominiks Koncevičjus (Dominykas Koncevičius) - un Latvijas iluminācijas eksperte Jevgenija Verovska.

Ieeja parkā un visos tajā notiekošajos parkos ir bez maksas.