Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Izklaide

Igo jau 40 gadus uz skatuves

© Publicitātes foto

«Ja notikumi, kas top lēnām un rūpīgi, dažkārt pat gadiem ilgi, rezultējas lielā darbā, kuram notic arī citi un ir gatavi ar tevi iet uz vienu mērķi, un ja vēl galarezultāts spēj ietekmēt cilvēkus pozitīvi – aicinot domāt, tad ir milzīgs prieks. Tas ir tas patiesais gandarījums,» atzīst populārais mūziķis Igo.

Četras dienas piecos koncertos Rīgā, mūzikas namā Daile, viņš svinēs savus 40 gadus uz skatuves un aicina tajos piedalīties arī sava talanta cienītājus.

Turpat tiks izvietota arī neliela Igo grafikas darbu un dizaina priekšmetu izstāde un būs iespēja tos arī iegādāties.

* 21. novembrī pulksten 19 tiks atskaņota koncertprogramma Uguns, kas sadarbībā ar komponistu Jāni Strazdu tapusi 2010. gadā. Turpinājumā akcents būs uz balsi un akustisko ģitāru - skanēs mūzika, kas tapusi sadarbībā ar ģitāristiem Aivaru Hermani un Ēriku Upenieku. Koncerta otrajā daļā pa dziesmai, pa stāstam no Līvu un Remix laika. Dziesmas, kuras iepriecina, stiprina un iedvesmo.

* 22. novembrī pulksten 19 Igo atskatīsies uz kopsadarbību ar Valtu Pūci, kas 2013. gadā vainagojās ar koncertprogrammas un albuma Zeme īstenošanu. Pirmās daļas turpinājumā uz skatuves būs komponists Jānis Lūsēns, skanot kompozīcijām, kas iezīmē abu mūziķu sadarbību 80. un 90. gados. Bet koncerta otrajā daļā Igo izdziedās savu zelta repertuāru.

* 23. novembrī pulksten 19 izskanēs 2015. gadā tapusī programma Ūdens ar Mārtiņa Brauna mūziku. Koncerta turpinājumā Igo muzicēs ar komponistu Uldi Marhilēviču.

* 24. novembrī pulksten 19 tiks atskaņota koncertprogramma Ieelpots, kas ir stāsts mūzikā un video. Tā tika izveidota 2009. gadā un apceļoja Latvijas pilis un muižas. Koncertu papildinās īpaši veidotas video projekcijas, kuru autors ir Kristaps Streičs.

* Bet koncertu sērijas noslēgumā - 24. novembrī pulksten 22 - Igo sola īsti radošu notikumu, uz vienu nakti atjaunojot savu leģendāro Liepājas mūzikas klubu u.t.t., kas no 1992. līdz 1998. gadam mājvietu bija radis Liepājā. Gluži kā pirms 20 gadiem uz skatuves būs u.t.t. mūziķu pamatsastāvs: Igo, pianists Juris Kristons, bundzinieks Vilnis Krieviņš, basģitārists Mārtiņš Burkevics un ģitārists Jānis Kalniņš (aizvietos Egonu Kronbergu). Paredzama kopspēle, improvizācijas un negaidīti mūziķu sastāvi. Vakara gaitā projekcijās varēs redzēt vēsturiskus mirkļus no mūziķu un viesu uzstāšanās klubā u.t.t. Liepājā.

Dažos vārdos lūgts noraksturot, kādi bijuši viņa 40 gadi uz skatuves, Igo saka: «Jautri. Aizrautīgi. Dažkārt grūti, bet vienmēr - interesanti. Ja tā nebūtu, manis vienkārši arī nebūtu uz skatuves.»

Šobrīd viņš ir uz skatuves Šauļu bibliotēkas Mākslas galerijā, kur 17. novembrī, pašam klātesot un muzicējot, atklāta Igo grafikas darbu personālizstāde - par godu Latvijas simtgadei. Mūziķa oriģināldarbi aplūkojami arī restorānā Pērle Baltezerā, kur tie ir gandrīz pastāvīgā ekspozīcijā. Bet viņa veidoto trauku kolekcija, kas pieejama limitētā skaitā, šoruden papildināta ar diviem lielajiem šķīvjiem Ziemassvētku noskaņās, un to vienojošā tēma ir Ābelītes un āboli. Āboli zelta krāsās ripinās pa šķīvi - lai ir svētki pa visu galdu.