Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Izklaide

Anna Rozīte: Vēlos būt ar tīrāku un gaišāku prātu

© Edmunds Brencis/ F64 Photo Agency

«Sportošanai ir dažādi ieguvumi, bet man vissvarīgākais ir tas, ka kustēšanās palīdz «sakārtot galvu». Visi pārējie ieguvumi nav mazsvarīgi, bet tomēr savā ziņā otršķirīgi,» saviem sekotājiem sociālajā vietnē Instagram raksta TV raidījumu un pasākumu vadītāja Anna Rozīte.

«Mūsu senči kustējās krietni vairāk nekā mēs šodien, jo darbs un ēdiena ieguve kopumā prasīja lielu fizisku piepūli. Nebija tik daudz transportlīdzekļu, nebija dažādu izmēru ekrānu, pie kuriem pavadīt laiku. (..) Ikdiena ir mainījusies, bet ķermeņi mums ir tādi paši, kā bija mūsu senčiem - tiem ir nepieciešamas kustības, lai būtu laba veselība, labs miegs, labas koncentrēšanās spējas. Cilvēka smadzenes radītas tā, ka tās vislabāk strādā tieši tad, kad esam fiziski aktīvi. Sports, arī miegs ir kā duša/vanna/pirts rituāls mūsu smadzenēm, lai arī tās būtu labā kārtībā, noskaņojumā un sakoptas.

Tieši tāpēc es vingroju, jo vēlos būt sev pašai, tuvākajiem cilvēkiem un pasaulei kopumā ar pēc iespējas tīrāku un gaišāku prātu.

Sports mazina stresa hormonus ķermenī, bet stimulē prieka hormonu endorfīnu. Tieši tāpēc es vingroju, jo vēlos būt sev pašai, tuvākajiem cilvēkiem un pasaulei kopumā ar pēc iespējas tīrāku un gaišāku prātu, jo tas palīdz pieņemt veselīgākus lēmumus un izdarīt vērtīgākas izvēles.»