Izstrādāts vēl nebijis maršruts lietišķās mākslas cienītājiem uz Franciju

© Publicitātes foto

Starp mežģīnēm, audējiem un audekliem, gobelēniem, diegiem un dzijām, mākslu, Parīzi, austerēm un sidru - ceļojums Francijā, ceļojums Francijas lietišķās mākslas pasaulē!

No 25.04.2019. līdz 07.05.2019. jebkurš lietišķās mākslas cienītājs vai Francijas cienītājs ir aicināts doties vēl nebijušā - 13 dienu ceļojumā uz Franciju, lai iepazītos ar lietišķās mākslas pasauli - franču gaumē. Ceļojums sāksies Bordo un noslēgsies Cīrhē, pa ceļam apskatot Nanti, Šolē, Kentēnu, Granvilu, Baijē, Kānu, Parīzi, Frenojlegrānu, Muzonu, Valešatijonu un Veserlingu.

Ceļojuma ilgums ir 13 dienas un 12 naktis. Apmēram 2000 kilometru garajā ceļā, būs iespēja apmeklēt 13 dažādus muzejus, apmeklēt izšuvumu un adījumu izstādi „Pour l’Amour du Fil”, piedalīties 2 meistarklasēs, noķert Parīzes sajūtu, apskatīt garāko gobelēnu pasaulē, apmeklēt austeru audzētavu un iepazīt sidra darināšanas tradīcijas un to arī degustēt.

Šī ceļojuma pavadone, stāstniece - Dita Ābola - ir tulkotāja un kultūras projektu vadītāja, kuras interese par Franciju un tās kultūru aizsākusies jau pamatskolā, pēc kuras uzsāktas mācības Franču licejā, un kopš tā laika iemiesojas visdažādākajās izpausmēs. Vairāk nekā divus gadus pavadījusi, strādājot par tulkošanas projektu vadītāju Parīzē, un šajā laikā pamatīgāk iepazinusi ne tikai franču valodu un francūžu raksturiezīmes, bet arī Francijas mākslu un kultūru, Parīzes muzejus un parkus.

Publicitātes foto

Baltic Travel Studio & Boutique ceļojumus lietišķās mākslas cienītājiem Latvijā ir organizējuši jau vairākkārt, piedāvājot apceļot Somiju, Lielbritāniju, kā arī ceļotājiem no ārzemēm izzināt Latvijas piedāvājumu, tāpēc kā būtisks fakts jāmin tas, ka gatavojot šo ekskursiju programmu, ir ņemtas vērā lietišķās mākslas meistaru vēlmes un vajadzības un tie ir piedalījušies arī ekskursijas tapšanā un dalījušies ar savām idejām.

Vairāk informācijas mājaslapā www.baltictravelstudio.lv

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.