Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide

Mārtiņdienā Valmiermuižā izzinās 100 garšas Latvijas simtgadē

© Dmitrijs Suļžics, F64 Photo Agency

Mārtiņi ir ziemas sagaidīšanas svētki - rudens raža ir novākta un laiks to celt galdā. Lai iepazīstinātu ar 100 mūsdienu garšām Latvijas simtgadē, tirgotāji Valmiermuižā būs saveduši krietnus vezumus ar bagātīgās rudens ražas labumiem un citiem gardumiem. Amatnieki līdzi ņems pilnus grozus ar saviem meistardarbiem. Mārtiņbērnus uz Mārtiņdienas svinībām un tirdziņu „Gardu muti” gaidīs pie Vamiermuižas alus darītavas sestdien, 3. novembrī, no plkst. 11.00 līdz 15.00.

Latvijas simtgadē izzināsim 100 garšas - kas aug mūsu saimniecībās, ko no tā var pagatavot, kas aktuāls mūsdienu svētku galdā. Mājražotāji piedāvās brangus lauku labumus - pašceptu maizi, svaigo sieru, kūpinājumus, nēģus, medu, garšvielas, mājas vīnu, sulas, sukādes un citus gardumus. Amatnieku pūrā būs vilnas zeķes, cimdi, tamborējumi, metālkalumi, no koka darinātas rotaļlietas un krāšņumlietas, ar kurām rotāt kā sevi, tā apdāvināt radus un draugus.

Tā kā Mārtiņbērniem vajadzīgi dažādi trokšņu rīki, tad tirdziņā būs iespējams izzināt, kā top celma bungas. Mazākajiem tirdziņa apmekletājiem būsim sarūpējuši radošas nodarbes darbnīcās, sanākušos priecēs folkmūzikas grupa „Jāņoga”, kas dziedās, muzicēs un arī kādu rotaļu izvedīs! Mārtiņš arī rūpējas par zirgiem ziemā. Kā neatņemama tirdziņa daļa ir izjādes kopā ar Valmiermuižas Jātnieku skolu.

Sanākušie varēs mieloties ar Valmiermuižas alus virtuves un darītavas meistaru sarūpētajiem ēdieniem un dzērieniem. Valmiermuižas alus virtuvē 3. un 4. novembrī no plkst. 10.00 līdz 14.00 galdā tiks celtas Mārtiņdienas Latvijas garšu vēlās brokastis. Galdiņu aicinām rezervēt laikus - zvanot pa tālruni +371 28664424, rakstot uz e-pastu alusvirtuve@valmiermuiza.lv.

Tirgotāji aicināti pieteikties tirdziņam līdz 30. oktobrim: info@gardumuti.lv vai pa tālr. +371 27337798.

Tirdziņi un svinības „Gardu muti” noris astoņas reizes gadā, svinot latviešu gadskārtu svētkus - 22. decembrī gaidīsim ziemas saulgriežu svinībās un tirdziņā „Gardu muti”!