Rianna iecelta par Barbadosas vēstnieci

© Scanpix

Karību jūras salu valsts Barbadosas valdība oficiāli iecēlusi dziedātāju Riannu par ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci izglītības, tūrisma un investīciju piesaistes jautājumos, ziņo UPI.

Premjerministre Mia Amora Motlija, pavēstot par pieņemto lēmumu, uzsvērusi, ka 30 gadus vecā Rianna, kura dzimusi un uzaugusi Barbadosā, neraugoties uz iegūto pasaules slavu, nekad nav aizmirsusi savu izcelsmi un vienmēr bijusi ļoti patriotiski noskaņota.

Premjere, runājot par Riannu, viņu saukusi par «vēstnieci Fentiju» - BBC atgādina, ka dziedātājas pilnais vārds ir Robina Rianna Fentija.

Dziedātāja paziņojusi, ka piešķirtais statuss viņai ir liels pagodinājums, tomēr, kā norāda Reuters, pašlaik nav īsti skaidrs, kādi būs Riannas pienākumi un cik daudz laika viņa ir gatava veltīt šim darbam. Jāatgādina, ka kopš 2008. gada Rianna pildījusi Barbadosas kultūras sūtnes funkcijas vairākās starptautiskajās organizācijās. UPI norāda, ka Rianna ir dzimusi Sentmaiklas pilsētā, bet uzaugusi galvaspilsētā Bridžtaunā, kur nodzīvoja līdz pusaudzes gadiem, kad viņas talantu ievēroja kāds amerikāņu producents, palīdzot pārcelties uz ASV. Pērn iela, kurā atradās Riannas ģimenes mājoklis, tika nosaukta viņas vārdā - par Rihanna Drive.

Izklaide

Ar koncertu Spīķeru koncertzālē 20. septembrī Latvijas Radio bigbends kopā ar jaunās paaudzes franču saksofonistu Batistu Erbēnu atklās jauno Amerikas džeza vakaru sēriju, godinot tādus meistarus kā Džons Koltreins, Kanonbals Aderlijs u.c., kā arī atskaņojot Batista Erbēna oriģinālkompozīcijas.

Svarīgākais