Rokkafejnīcā šonedēļ viesosies Ņūorleānas blūzmeņi

© Publicitātes foto

Latvijas 1. Rokkafejnīca arī šosezon turpinās piedāvāt ārzemju blūza mākslinieku koncertus. Šo svētdien, 30. septembrī, pasākumu sērijā “Blūza svētdienas Rokkafejnīcā” te uzstāsies Ņūorleānas blūza pārstāvji – Džonijs Sensons (Johnny Sansone) un Džons Fols (John Fohl).

Džonijs Sensons dzimis un audzis Ņūdžersijā, taču jau kopš 1990. gada pārstāv Ņūorleānas blūza skatuvi. Viņš guvis panākumus Amerikas un arī Eiropas blūza auditorijā gan kā dziedātājs un dziesmu autors, gan mutes harmoniku, akordeona un ģitāras spēlētājs. Savas karjeras laikā mūziķis ierakstījis jau 13 soloalbumus, viņa jaunākais albums “Hopeland” izdots aprīlī un bija vislabāk pārdotā plate tradīcijām bagātajā Ņūorleānas “Jazz And Heritage” festivālā. Sensons ieguvis neskaitāmas mūzikas balvas, tostarp arī prestižo “Blues Music Award”, ko pasniedz Memfisas Blūza fonds. Džonijs uzstājies kopā ar daudziem izciliem mūziķiem, tajā skaitā ar leģendāro Džonu Lī Hūkeru, kā arī ar grupu “Grateful Dead” un “The Allman Brothers Band” dalībniekiem.

Rīgā viņš uzstāsies kopā ar savu jau ierasto cīņu biedru Džonu Folu, kurš pats ir gan lielisks dziedātājs un dziesmu autors, gan ģitārists. Abi mēdz itin bieži kopā uzspēlēt Luiziānas blūzu, piejaucējot tam klāt arī šim ASV štatam raksturīgās “boogie”, “zydeco” un “cajun” mūzikas ietekmes. Fols piedalījies vairāk kā simts albumu ierakstos, bet viņa kā solomākslinieka jaunākais albums “Hands On You” nāca klajā pērn. Abi Latvijā uzstāsies pirmoreiz. Jāpiebilst, ka mūziķiem un citiem interesentiem koncerta dienā pulksten 16 būs iespēja apmeklēt arī abu mūziķu bezmaksas meistarklasi, kas notiks turpat rokkafejnīcā.

Pasākumu sērija “Blūza svētdienas Rokkafejnīcā” (“Sundays Blues Festival At Rock Cafe”) aizsākās 2017. gada pavasarī un ir starptautisks notikums, kurā piedalījušies blūzmeņi no Latvijas, Igaunijas, Somijas, Vācijas, Itālijas, Lielbritānijas un ASV. Šī cikla viens no mērķiem ir dot iespēju klausītājiem regulāri apmeklēt labu ārzemju un pašmāju mūziķu koncertus mājīgajā Reiterna namā, kur ir tehniski izcili aprīkota skatuve ar lielisku redzamību no jebkuras vietas zālē.

Izklaide

Dziedātājs Justs izdevis melanholiski enerģisku dziesmu par pieaugšanu “Atslēdziņas” – šoreiz kopā ar Tikasha Sakama. Kas ir Tikasha Sakama? Atraktīvā mediju personība Nansija Garkalne, kura savas muzikālās dotības teicami pierādīja, šogad uzvarot šovā “Balss maskā”.