Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide

Jūrmalā svinēs Kauguru svētkus, kuros uzstāsies Intars Busulis un "Abonementa orķestris"

© f64

Šodien Jūrmalā norisināsies tradicionālie Kauguru svētki, kuros uzstāsies ukraiņu dziedātāja "Jolka", kā arī Intars Busulis un "Abonementa orķestris", informēja Jūrmalas pašvaldībā.

Šogad Kauguru svētki norisināsies uz Talsu šosejas - vienā no platākajām ielām Kauguros, kas atrodas desmit minūšu gājiena attālumā no Zilā karoga pludmales.

Pirms vakara koncerta, plkst.18.30, uz lielās skatuves apmeklētājus ar savu uzstāšanos priecēs jūrmalnieks Žanis Pavlovskis un Arvis Reiks no hip-hopa apvienības "Olas". Vakara koncertprogrammu plkst.20 atklās dziedātājs Busulis un "Abonementa orķestris".

Pirmo reizi Kauguros uzstāsies arī ukraiņu dziedātāja "Jolka", kas uz skatuves kāps plkst.21.30 kopā ar mūziķu kolektīvu 11 cilvēku sastāvā. Kā informē pašvaldība, mūziķe izdevusi piecus studijas albumus un ir viena no populārākajām mūzikas izpildītājām Eirāzijā, regulāri ieņemot augstākās pozīcijas populārākās mūzikas topos. Svētku izskaņā gaidāma uguņošana.

Plkst.17.30 Kauguru svētku apmeklētāji varēs vērot apvienības "Comedy Latvia" stand-up izrādi. Savukārt jauniešus un ekstrēmo sporta veidu cienītājus izklaidēs velo šova komanda "Greentrials", kas apvieno spēcīgākos BMX un velo un mototriāla sportistus. Šovā uzstāsies "BMX freestyle", "BMX flatland" un velotriāla pārstāvji, kas Kaugurus uzstāsies plkst.14 un plkst.16. Tāpat apmeklētāji varēs izmēģināt kosmonautu trenažieri, izbaudīt trīs dimensiju šūpolēs un piedalīties citās atrakcijās visas dienas garumā.

Paralēli pasākumiem grafiti mākslinieks Holis (Viesturs Holenders) veidos vides objektu - grafiti sienu "Es ? Kauguri". Grafiti veidošanā varēs piedalīties ikviens interesents.

Ģimenes ar bērniem svētku laikā iepriecinās Liepājas ceļojošais leļļu teātris "Maska" ar muzikālām teātra izrādēm "Burvju stabulīte" un "Kliņķīša piedzīvojumi". Izklaides un izglītības centrs "Zili brīnumi" piedāvās piedalīties dažādos eksperimentos ar sauso ledu un šķidro slāpekli, kā arī citās aktivitātēs gan bērniem, gan pieaugušajiem.

Svētkos uzstāsies arī Jūrmalas radošie kolektīvi ar teātra, dziesmu un deju priekšnesumiem, kurs varēs vērot no plkst.13 līdz plkst.17.30.

Ieeja visos pasākumos būs bezmaksas.