Televīzijas svinot iesāk strādāt un gatavojas svinēt

BRĪVĀ GAISOTNĒ. Telekompāniju jaunās sezonas atklāšanas ballītē dažādās istabās kopā ar raidījumu vadītājiem un dalībniekiem, sadarbības partneriem un citiem viesiem varēja iedzīvināt daudzveidīgo televīzijas projektu galvenos tematiskos blokus. Pasākumu vadīja Arnis Krauze © F64

Pagājušās nedēļas viducī mediju grupas All Media Baltics Latvijā televīzijas kanāli ar ballīti Double 9 modernajā koptelpas ofisā atklāja jauno rudens sezonu, solot daudz spilgtu, izzinošu un izklaidējošu projektu.

Gaidāmā TV3 divdesmit gadu jubileja «lika apsēsties un atcerēties, kā tas viss sākās,» atklājot ballīti, teica All Media Baltics Latvijā vadītāja Baiba Zūzena. Piemēram, ieviesta tradīcija svētdienas vakaros rādīt šovus, kas tagad liekas pašsaprotami. «Pirmais šovs bija Dejo ar zvaigzni - milzīgs risks, taču tas izrādījās ļoti veiksmīgs projekts,» atgādināja B. Zūzena. Pavisam drīz svētdienu vakari atkal būs šovu mīļotājiem draudzīgi - no 9. septembra ekrānos atgriezīsies līdz šim vērienīgākais televīzijas projekts Latvijā - otro sezonu TV3 ēterā piedzīvos pasaulē populārais muzikālais šovs X Faktors. Šova dalībniekus joprojām ganīs Aija Auškāpa, Intars Busulis un Reinis Sējāns, bet aizkulisēs viņus mierinās Markus Riva.

Par vienu no veiksmīgākajiem projektiem B. Zūzena nodēvēja raidījumu Bez tabu, kas šoruden atzīmē 18. dzimšanas dienu un ir «iemantojis tādu kā ātrās palīdzības statusu».

Ja runā par LNT un TV3 jauno sezonu kopumā, koncerna vadītāja Latvijā atzīmēja, ka «šai rudens sezonai ir raksturīga arī jauna kvalitāte, kādā dodamies pie saviem skatītājiem: grandiozi pašmāju šovi, aizraujoši vietējie un pasaulslaveni seriāli, spraigi ziņu un analītiskie raidījumi tagad skatāmi HD jeb augstas izšķirtspējas kvalitātē.» TV3 šogad atzīmē divdesmito jubileju, un šajā laikā telekanālam ir izdevies iekarot līdera pozīciju kā izklaides satura veidotājam.

Seriālu cienītājus var nomierināt, ka arī jaunajā sezonā no pirmdienas līdz ceturtdienai vakaros par izklaidi turpinās rūpēties seriāla Viņas melo labāk varoņi. Tiesa, lielāku izklaidi sola brālīgais (māsīgais?) telekanāls LNT: augusta sākumā Latvijas Neatkarīgā televīzija uzvarēja Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes organizētajā konkursā par 13. Saeimas priekšvēlēšanu raidījumu veidošanu, un jau septembrī sadarbībā ar Re:TV dažādās platformās startēs Līderu debates.

Tāpat rudenī valsts simtgades noskaņās TV3 skatītāji varēs priecāties par iemīļoto muzikāli izklaidējošo spēli Es mīlu tevi, Latvija, kurā kapteiņu Janas Duļevskas un Valtera Krauzes vadībā un Artūra Skrastiņa uzraudzībā sabiedrībā zināmu cilvēku komandas pierādīs savas zināšanas par Latviju. Šī spēle jaunajā sezonā atsāksies no 7. septembra piektdienu vakaros. Ir padomāts arī par gastronomiskām baudām: oktobra sākumā TV3 skatītāju vērtējumam nodos jaunu raidījumu Vakariņas četratā. Ik nedēļu četras populāras personības gatavos ēdienus un uzņems viesus, bet viņu paveikto vērtēs profesionāli pavāri. Starts - 1. oktobrī, raidījums būs skatāms no pirmdienas līdz ceturtdienai. Starp TV3 sezonas jaunumiem minams arī pārpratumiem, jokiem un dažādiem izaicinājumiem pārbagātais šovs Pilsētnieces pret lauciniecēm, kas mēģinās sniegt atbildi uz mūžveco jautājumu, kur dzīvot ir vieglāk - pilsētā vai laukos?

Savukārt LNT saviem skatītājiem piedāvās jau pārbaudītu vērtību - šova Lauku sēta jauno sezonu, kas no 13. septembra būs skatāma ceturtdienās. Arī šoreiz cits citam pretī stāsies puiši un meitenes, un ieskats projekta uzņemšanas aizkulisēs liecina, ka šī būs aizraujošākā sezona. Jau no 21. augusta otrdienu vakaros kopā ar populārām personām ir iespēja iepazīt dzimto zemi un tās novadu dažādību izklaidējoši izglītojošo raidījumu ciklā Atklāj Latviju. Pretī jauniem atklājumiem skatītājus vedīs dziedātājs Ralfs Eilands, kurš izložņās pazemes pilsētiņu zem Rīgas Centrāltirgus, aktieris Andris Bulis, kurš lidos kā putns, viņa kolēģi Rihards Lepers ar Kristapu Rasimu, kuri pie Čertoka ezera uzspēlēs golfu, kā arī citi. Būs daudz pārsteigumu.

Jau no šī mēneša TV3 un TV6 uzsākuši rādīt sporta dzīvē nozīmīgas sacensības ar mūsu komandu līdzdalību - augustā un septembrī to skaits kopumā pārsniegs 20. Nupat noslēgušās Latvijas dzelzceļa kausa spēles, tiks rādītas Rīgas Dinamo mājas spēles Kontinentālajā hokeja līgā, futbola izlases tikšanās ar Gruziju un Andoru UEFA Nāciju līgā, Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības 2019. gada Pasaules kausa izcīņas pārbaudes un kvalifikācijas spēles un Eiropas rallija čempionāta apskati - tas viss TV6 ēterā. Šajā telekanālā varēs redzēt arī pasaules čempionāta basketbolā sievietēm finālspēli, toties Latvijas sieviešu izlases spēles šajā turnīrā rādīs TV3.



Svarīgākais